Veliki požar u SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

Veliki požar u SRC Bazeni Kneževi Vinogradi

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI
24.9.2024., 07:25
NAKON POŽARA NA SRC BAZENI

Općina Kneževi Vinogradi: Nema kukanja, sve što je vatra uništila i pretvorila u zgarište bit će obnovljeno

Nakon nezapamćenog požara u kojem su gotovo potpuno izgorjeli objekti na Sportsko-rekreacijskom centru Bazeni u Kneževim Vinogradima, vatrogasci su i u nedjelju ondje gasili manji požar.

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI

- Samo se jedna greda ponovno upalila, a ugašena je u nedjelju oko 17.40. Nije to bilo ništa posebno - rekao nam je Marko Barčan, zapovjednik DVD-a Kneževi Vinogradi. Zapovjednik dodaje kako tako velik požar nisu imali na svom području najmanje 20 godina.

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI

- Kada smo u petak stigli na mjesto intervencije, već je veliki prostor bio zahvaćen požarom. Bila je to baš komplicirana intervencija i nije se vidjelo ništa od gustog dima. Dali smo sve od sebe i radili smo na gašenju svi zajedno, i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci, cijelu noć. Srećom, nitko nije ozlijeđen - kaže Marko Barčan. Na požarištu su vatrogasci bili i u subotu jer se još uvijek dimilo iz opožarene drvene građe, a jedna je greda prijepodne ponovo buknula, no brzo je ugašena.

Podsjetimo, u petak navečer u 21.02 JVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru sale u sklopu SRC-a Bazeni. U gašenju požara sudjelovali su uz profesionalce iz Belog Manastira i pripadnici JVP-a Grada Osijeka, te uz kolege iz Kneževih Vinograda i DVD Beli Manastir, Karanac, Jagodnjak, Darda i Popovac. Požar je lokaliziran u 4.55.

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI

O požaru se oglasio i Vedran Kramarić, načelnik Kneževih Vinograda, koji je naveo da se, unatoč izuzetnim naporima oko 70 vatrogasaca s 15-ak vozila, nažalost, nije puno uspjelo spasiti. Vatra je progutala većinu objekta.

- Kompleks SRC-a Bazeni je već 40-ak godina zaštitni znak i brend Kneževih Vinograda te jedan od nositelja gospodarstva i turizma na području Općine, ponos svih stanovnika, kojima ovo noćašnje stradavanje izaziva samo šok i nevjericu. Sam objekt je potpuno nedavno obnovljen i pružao je egzistenciju za 20-ak obitelji. Općina Kneževi Vinogradi, nažalost, imala je gorkih iskustava s takvim situacijama, iz kojih je izlazila stvarajući nove vrijednosti. Samim tim i ovaj objekt neće ostati zgarište, nego je zadatak ovog općinskog vodstva da uloži maksimalne napore da se cjelokupni kompleks u što skorijem roku podigne (obnovi i izgradi) i učini na ponos svih mještana i stanovnika ove općine, kao što je to bio i ovaj. Ujedno zahvaljujemo svim vatrogascima i svim ljudima dobre volje na pomoći i izraženoj podršci - poručio je općinski načelnik Vedran Kramarić.

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI

A u ponedjeljak je počeo očevid, i kako neslužbeno doznajemo, isključen je ljudski faktor. Što je točan uzrok, tehniki kvar ili nešto drugo, još nije poznato.