Sisak, 16.09.2024. - Policija je na sisačkom području otkrila improvizirani laboratorij za proizvodnju droge u kojem se nalazilo 150 stabljika indijske konoplje na sušenju i gotovo 4 kg marihuane. foto HINA/ PU SMŽ/ tm
HINA
24.9.2024., 13:08
PREDAN PRITVORSKOM NADLEŽNIKU

Marihuanski pogon u Velikoj Gorici

Zagrebačka policija prijavila je 46-godišnjaka u čijem je gospodarskom objektu u Velikoj Gorici pronađeno 22,8 kilograma marihuane, 100 komada sušenih stabljika marihuane i tri laboratorija za uzgoj droge za daljnju preprodaju.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je izvijestila da je pretragom gospodarskog objekta pronašla i jednu digitalnu vagu s tragovima droge, električni uređaji za vakumiranje te predmeti za pakiranje droge namijenjene daljnjoj preprodaji.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

Navode da je osumnjičeni od veljače 2022. u gospodarskom objektu u Velikoj Gorici "uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplje" koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao i prepakiravao. Potom bi tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.