Kalašnjikov ilustracija
Ustupljena fotografija
24.9.2024., 15:53
TRAGEDIJA U MAĐIMURJU

Hitcem iz kalašnjikova ubio majku

U ponedjeljak navečer dogodila se velika tragedija u Piškorovcu u Međimurju kada je 20-godišnjak usmrtio 50-godišnju majku hitcem iz kalašnjikova. Očevidom policije, kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu, utvrđeno je kako je 20-godišnjak počinio kaznena djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Sumnja se da je oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu, iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao, ispalio jedan hitac, koji je pogodio 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je zbog zadobivenih ozljeda. Puška je oduzeta, a 20-godišnjak je uhićen i kazneno prijavljen - doznajemo iz policije. Zašto je 20-godišnjak upucao majku i što je tome prethodilo zasad nema službenih informacija, no neslužbeno se doznaje da nije htio pucati, već je pušku namjeravao očistiti. Istraga će utvrditi od kuda mladiću uopće ilegalno oružje.

U protekle tri godine na području Policijske uprave međimurske kriminalističkim istraživanjima raznih prekršaja i kaznenih djela, oduzeto je ukupno 16 automatskih pušaka, 93 puške raznih vrsta, 26 pištolja i revolvera te nešto manje od 55.000 raznih vrsta streljiva.

Ujedno međimurski policajci intenzivno provode aktivnosti iz nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", gdje pretežito u romskim naseljima upozoravanju stanovnike na opasnosti ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. U protekle tri godine građani su dragovoljno predali devet automatskih pušaka, 17 pušaka raznih vrsta, 16 pištolja i revolvera, 57 ručnih bombi, četiri minsko-eksplozivna sredstva te nešto više od 6000 komada raznih vrsta streljiva.

- Pozivamo sve građane da u sklopu preventivne nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija" dragovoljno predaju ilegalno oružje, streljivo te minsko-eksplozivnih sredstava. Takva predaja ne podliježe prekršajnim ili kaznenim sankcijama te je vremenski neograničena - poručuju iz policije. 

PREDALI PUŠKU, PETARDE...

Na području Lipika, u ponedjeljak, anonimni građanin je policajcima predao automatsku pušku s pripadajućim okvirom i 120 komada streljiva. Istoga dana, na području grada Požege, 76-godišnjak je prilikom čišćenja garaže pronašao te policijskim službenicima dragovoljno predao 58 petardi. Dan ranije, u nedjelju oko 15 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Bukovčani, 42-godišnjak je pronašao 18 protuavionskih metaka u redeniku za koje je utvrđeno da su zaostali iz Domovinskog rata. Sve navedeno policija je preuzela i pohranila u prostorije policije do uništenja.