snimio Davor KIBEL, Osijek, 21.04.2016. Gacka ulica, policija kontrolira brzinu vožnje, kontrola brzine, brzina, vožnja, patrola na cesti, organizirana akcija kontrole, ograničenje, brza vožnja
DAVOR KIBEL
20.9.2024., 18:11
OPASNOST SU ZA SVE

Radni je dan, no pijani su vozači i dalje konstanta

Većina pijanih vozača morala je na više sati

na triježnjenje u najbližu policijsku postaju

Trebao je to biti normalan radni dan za prometne policajce iz PU brodsko-posavske, no pijani vozači i recidivisti osokolili su se u četvrtak, pa je i broj prijavljenih bio poveći. Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije (presretač) u četvrtak su na području grada Slavonskog Broda prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili dva vozača kojima su utvrđeni prometni prekršaji.

PRIJAVLJEN I VOZAČ IZ ŠTITARA

Pijanih vozača bilo je i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tamošnja policija izvijestila je kako su u četvrtak oko 15.45 u Štitaru policajci u redovnom nadzoru prometa zaustavili automobil koji je vozio 57-godišnji mještanin. Pokazalo se kako vozač u krvi ima 1,34 promila alkohola, no to mu nije bio jedini prometni grijeh. Naime, automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka isteklo je važenje prometne dozvole i police osiguranja od automobilske odgovornosti. Vozač je isključen iz prometa te mu je uz naredbu privremeno oduzeta vozačka dozvola, a zbog počinjenih prometnih prekršaja prekršajno je prijavljen. Tijekom četvrtka fiksnim kamerama u Vukovarsko-sroijemskoj županiji utvrđeno je šest prekršaja nepropisne brzine.

Oko 13.30 u Slavonskom Brodu, u Ulici Eugena Kumičića, zaustavljen je 36-godišnjak koji se prilikom vožnje automobila nije koristio sigurnosnim pojasom te je odbio testiranje na prisutnost droga. Prekršajno je prijavljen, a činjenica da je odbio test na drogu neće mu dobro proći kod suca za prekršaje. Nešto kasnije, oko 15.15, na Vinogradskoj cesti zaustavljen je automobil kojim je upravljao 56-godišnjak, za kojeg je provjerom kroz evidencije utvrđeno da upravlja vozilom iako ima izrečenu i na snazi zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B-kategorije. I on je prekršajno prijavljen Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Na višesatno triježnjenje morao je 61-godišnjak kojeg su policajci zaustavili u četvrtak u Novoj Gradiški. Naime, prilikom nadzora prometa policajci su oko 21.40 u Ulici kralja Petra Svačića zaustavili i kontrolirali automobil kojim je upravljao 61-godišnjak. S obzirom na to da je vozač davao znakove alkoholiziranosti, on je alkotestiran te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,27 promila. Vozač je priveden u policijsku postaju, nakon čega je nad njim obavljen liječnički pregled i utvrđeno da je spreman za triježnjenje. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Morat će platiti i izlazak liječnika na intervenciju.

Jedan pijani vozač pokušao je automobilom pobjeći policiji u Slavonskom Brodu, no nije mu uspjelo. Prometni su policajci u četvrtak navečer u Slavonskom Brodu, prilikom nadzora prometa na cestama, pokušali zaustaviti automobil slavonskobrodskih registracijskih oznaka. Vozač nije odmah zaustavio vozilo, već je nastavio vožnju ulicama, a u Borovoj ulici se zaustavio te pokušao udaljiti, no ubrzo je uhićen. Riječ je o 20-godišnjaku koji je u krvi imao 1,36 promila alkohola. Morao je na višesatno triježnjenje.