Prometna nesreća na A3

Prometna nesreća na A3

PU brodsko-posavska
18.9.2024., 17:45
OČEVID NESREĆE NA A3

Vozač kamiona krivac je za pogibiju 34-godišnjaka

U prometnoj nesreći sudjelovala su tri vozila, a svi sudionici su iz susjedne Srbije

Nakon višesatnog očevida prometne nesreće na autocesti A3, između čvorova Nova Gradiška i Okučani, u kojoj je jedna osoba poginula, poznati su svi uzroci te cestovne tragedije. Kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, očevid je, uz asistenciju djelatnika PU brodsko-posavske, vodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu.

Utvrđeno je da je 21-godišnji državljanin Srbije vozio kamion s prikolicom autocestom u smjeru Okučana. Iza njega u istom smjeru kretao se 34-godišnji državljanin Srbije dostavnim automobilom također srbijanskih registracijskih oznaka, a iza njega kombi registracijskih oznaka Malte kojim je upravljao 58-godišnjak, s kojim je u vozilu kao suvozač bio 34-godišnjak, obojica srbijanski državljani. Dvadesetjednogodišnji vozač kamiona u jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom, te je bočnim dijelom kamiona udario u središnju ogradu, a potom se u zanošenju s prikolicom zaustavio prepriječivši oba prometna traka.

Prometna nesreća na A3
PU brodsko-posavska

Nakon toga se 34-godišnji vozač dostavnog vozila (srbijanskih registracijskih oznaka) zabio u lijevi bočni dio prikolice, a potom je 58-godišnji vozač kombija udario u dostavno vozilo 34-godišnjaka. U prometnoj je nesreći na mjestu poginuo 34-godišnjak, 58-godišnji vozač kombija teže je ozlijeđen, a 34-godišnjak (suvozač u kombiju) i 21-godišnjak lakše. Od 21-godišnjaka i 58-godišnjaka uzeti su potrebiti uzorci radi analize na alkohol. Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na mjesto događaja izišle su hitne službe dvama vozilima hitne medicinske pomoći, koji su ozlijeđene prevezli u Opću bolnicu u Novoj Gradiški radi daljnje liječničke pomoći, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su pomogli prilikom izvlačenja poginule osobe iz vozila.

Kilometarske kolone na A3
Radio Nova Gradiška

Zbog očevida promet je na sjevernom kolničkom traku autoceste A-3 na dionici od prometnog čvora Nova Gradiška do prometnog čvora Okučani bio zatvoren za promet od 2.12 do 11.25, te se u tom vremenu odvijao alternativnim pravcima. Prijepodne se stvorio prometni čep i zbog pokušaja bijega vozača kombija koji je prevozio 41 migranta. Bježeći od policije, vozilom je probio rampu na naplatnoj kućici Nova Gradiška, te je nakon 200-tinjak metara sletio kombijem u kanal. Taj je vozač još uvijek u bijegu. Između 8.30 i 10 sati kolona vozila koja su čekala na izlaz s autoceste premašila je deset kilometara, te se čekalo više od sata i pol.