Kilometarske kolone na A3
RADIO NOVA GRADIŠKA
17.9.2024., 18:58
NA AUTOCESTI A3 I KOD VINKOVACA

Crno prometno jutro, dvije osobe smrtno su stradale

Zbog očevida satima je bila zatvorena dionica A3 između Nove Gradiške i Okučana

Dvije osobe poginule su u dvije prometne nesreće koje su se u prvim satima utorka dogodile kod Vinkovaca i Nove Gradiške. Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, operativno dežurstvo policije zaprimilo je u 5.40 dojavu da je na južnoj vinkovačkoj obilaznici, na dionici između Nuštra i Cerića, došlo do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom.

S dolaskom na mjesto interevencije policijska patrola potvrdila je istinitost dojave. Očevidom je utvrđeno kako je oko 5.30 na dionici državne ceste D-55 od Nuštra do Cerića 59-godišnjak upravljao kombijem zagrebačkih registracijskih oznaka i zbog neutvrđenog razloga pomaknuo vozilo udesno, te sletio s kolnika na zemljanu površinu. Vozilo se zaustavilo nekoliko desetaka metara od obilaznice. Nad tijelom preminulog će se u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr. Juraj Njavro" obaviti obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti. O svim činjenicama utvrđenima u tom prometnom događaju policijski službenici će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Vozač kombija poginuo je kod Vinkovaca
PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Za očevida policajci su regulirali promet, koji se odvijao usporeno. To se pak ne može reći za drugu prometnu nesreću, koja se nešto nakon 2 sata dogodila na autocesti A3, između čvorišta Nova Gradiška i Okučani u smjeru Zagreba, u kojoj je također jedna osoba poginula, a dvije su teško ozlijeđene. Očevid je potrajao satima, a prijepodne se stvorila kolona vozila dulja od deset kilometara. Policajaci su vozila preusmjeravali na izlaz Nova Gradiška, no propusnost na naplatnim kućicama nije bila velika, pa se vrlo brzo stvrio prometni čep, zbog čega su pojedini vozači čekali više od dva sata kako bi prešli tri kilometra. Čekanju je pridonijela i druga nesreća, što ju je skrivio švercer ljudi koji je kombijem bježao od policije, upravo u blizini čvorišta Nova Gradiška.

Nesreć kod Nove Gradiške
RADIO NOVA GRADIŠKA

Što se tiče tragičnog sudara na autocesti, u njemu su, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska, sudjelovali vozači triju vozila - automobila, kamiona s priključnim vozilom i kombija. Za upravljačima sva tri vozila bili su strani državljani. Iako rezultati policijskog očevida do zaključenja teksta nisu bili poznati, doznajemo kako se u jednom treutku kamion srbijanskih registracija (Novi Pazar) počeo okretati na cesti, nakon čega se u njega zabio automobil. Nakon tog sudara na automobil i kamion naletio je kombi. Od posljedica zadobivenih ozljeda smrtno je stradao vozač automobila, smrskanog do neprepoznatljivosti, a u bolnici su, s teškim ozljedama, završili i vozač kombija te njegov suvozač.

Kako j kamion prepriječio oba kolnika i zaustavni trak, prometovanje prema Zagrebu nekoliko sati nije bilo moguće. Prvo je intervenirala hitna pomoć, koja je ozlijeđene osobe prevezla u novogradišku bolnicu, a tek nakon obavljenog očevida izvučeno je i tijelo vozača automobila.