Osijek, 14. 9. 2024. - Vozačica automobila čakovečkih registracijskih oznaka zabila se u zid kod HEP-a i Carine na raskrižju Hadrijanove i Svačićeve.
Nadzorna kamera
16.9.2024., 17:21
NOVI DETALJI NESREĆE KOD HEP-a

VIDEO: Vozač bicikla za sekundu je izbjegao sigurnu smrt

U automobilu čakovečkih registracija koji je u punoj brzini prošao raskrižjem s Hadrijanovom nalazile su se 4 osobe

Fotografije automobila zabijenog u zid kod zgrade HEP-a na raskrižju Svačićeve i Ulice cara Hadrijana u Osijeku same po sebi izgledaju strašno, no nakon pregleda videozapisa može se reći da je puka sreća da u ovoj prometnoj nesreći nije bilo poginulih osoba. Ponajprije se to misli na vozača bicikla, koji je doslovno za sekundu izbjegao sigurnu smrt. Također, doznali smo i da su se u automobilu nalazile četiri osobe.

Biciklist je izbjegao udar za sekundu

Biciklist je izbjegao udar za sekundu

Kako smo već izvijestili, nesreća se dogodila u subotu oko 12.40. Za upravljačem Nissana čakovečkih registracija bila je vozačica, koja se u punoj brzini, krećući se iz Svačićeve ulice, nakon prelaska raskrižja s Ulicom cara Hadrijana, zabila u zid. Na videosnimci kamere koja se nalazi na zgradi Hrvatske elektroprivrede prvo se vidi kako biciklist, krećući se biciklističkom stazom sa sjeverne strane Hadrijanove, prelazi pristupnu cestu prema Remizi u smjeru Tvrđe, a nakon sekundu-dvije automobil prolazi raskrižjem i zabija se u zid. Na snimci se vidi kako se biciklist okreće nakon udarca.

Na drugoj snimci zabilježen je trenutak udara automobila i rušenje zida. Potom se nakon nekoliko sekundi otvaraju stražnja desna vrata kroz koja izlazi muškarac, koji nakon teturanja pada na tlo okrvavljene glave, a iz automobila je nakon toga izišlo dvoje tinejdžera, od kojih jedan pokušava pomoći muškarcu koji leži na tlu i koji preko mobitela zove pomoć.

Autom probila zid kod zgrade HEP-a na raskrižju Hadrijanove i Svačićve u Osijeku
RASKRIŽJE HADRIJANOVE I SVAČIĆEVE U OSIJEKU

Video: Autom se zabila u zid kod HEP-a i Carine i srušila ga

Vozačica automobila ostala je prikliještena na svom sjedalu nakon udara u zid i nju su iz uništenog automobila izvukli, uz pomoć građana i djelatnika HEP-a, djelatnici hitne pomoći. Svih četvero sudionika ove nesreće potom je prevezeno u obližnji Klinički bolnički centar Osijek na pružanje liječničke pomoći.

NA RASKRIŽJU SE MORA USPORITI

Po registracijskim oznakama pretpostavlja se kako vozačici osječke ulice nisu tako dobro poznate. Dio Svačićeve, između Vukovarske i Ulice cara Hadrijana, ravna je dionica, no na sjeveru se i kod skretanja na zeleno svjetlo mora usporiti jer se radi o svojevrsnom T-raskrižju, u kojem se skreće lijevo ili desno, iako postoji i pristupna cesta prema Remizi, ali u koju se također treba skrenuti polulijevo. Nije poznato zašto je vozačica projurila raskrižjem.

Nakon što su vozila hitne pomoći prevezla ozlijeđene, počeo je očevid djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske kako bi se utvrdili svi uzroci ove nesreće. Po snimci je nedvojbeno utvrđeno da se vozilo u punoj brzini kretalo Svačićevom ulicom prema takozvanom T-raskrižju s Ulicom cara Hadrijana, jer se pristupna cesta za Remizu nalazi pod oštrim kutom. Zašto vozačica nije uspjela zakočiti pred raskrižjem za sada nije poznato. Je li u pitanju kvar na vozilu ili je vozačici pozlilo znat će se nakon okončanja očevida. 

Autom probila zid kod zgrade HEP-a na raskrižju Hadrijanove i Svačićve u Osijeku

Autom probila zid kod zgrade HEP-a na raskrižju Hadrijanove i Svačićve u Osijeku