RIJEKA,10.04.2010.CRNAPROMETNA POLICIJA (ILUSTRACIJA POLICIAJAC, POLICIJA, PROMET...)AKCIJA NOĆ BEZ ALKOHOLA KONTROLA PROMETA, ALKOHOLIZIRANOSTI, BRZINE I ISPRAVNOSTI DOKUMENATA,NA FOTO POLICAJAC IVIĆ DOMINIK ALKOTESTSNIMIO SERGEJ DRECHSLER
SERGEJ DRECHSLER
16.9.2024., 17:02
Isto iz vikenda u vikend

Policijske ćelije napunili pijani slavonski vozači

Fascinira broj pijanih vozača na slavonskim prometnicama

Pijani vozači su opasnost, ne samo za sebe i svoje suputnike nego i za sve druge sudionike u prometu. Na žalost, to se ponovilo i proteklog vikenda. U Osječko-baranjskoj županiji prometni su policajci na cestama zatekli 14 pijanih vozača automobila, dva biciklista i jednog vozača teretnog vozila. Najviša koncentracija alkohola evidentirana je u nedjelju u 23.20 u Osijeku - 46-godišnji vozač auta u krvi je imao 2,46 promila.

U Valpovu je u nedjelju oko 1 sat zaustavljen 32-godišnji vozač automobila, imao je 1,95 promila alkohola u krvi, a u Belišću je u subotu u 22.18 zaustavljen 43-godišnji vozač automobil s 1,83 promila alkohola u krvi. Svoj trojici prijeti plaćanje 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana vožnje sa "B" kategorijom od 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

Pijani vozači skrivili su i nesreće s ozlijeđenim osobama. Tako je u nedjelju u 5.35 u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice don Ive Prodana i Ivana Cankara, 31-godišnjak autom sletio s ceste zabivši se u dva stabla. Lakše je ozlijeđen, a nevezana 25-godišnja putnica na stražnjem sjedalu teško, te je zadržana na liječenju u bolnici. U Brodsko-posavskoj županiji najpijaniji je bio 49-godišnjak zaustavljen u subotu u Okučanima. U krvi je imao 1,85 promila alkohola.

Za vikend je unatoč kiši u Vukovarsko-srijemskoj županiji policija zaustavila 17 pijanih vozača. Najviša koncentracija, 1,84 g/kg, očitana je 41-godišnjem vozaču automobila u Vinkovcima. Jedan vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Pijanih je bilo i u širem požeškom kraju. Kako je izvijestila PU požeško-slavonska, najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 1.10 u Velikoj, u Cirakijevoj ulici, gdje je u prometu zatečen 45-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,16 promila upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Tridesetgodišnjak je u subotu oko 14.50 upravljao osobnim automobilom virovitičkih registracijskih oznaka kroz Viroviticu, a prilikom skretanja ulijevo nije propustio sva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera. U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišlo vozilo virovitičkih registracija kojim je upravljao 28-godišnjak, pri čemu je došlo do udara prednje lijeve strane osobnog automobila 28-godišnjaka u prednju lijevu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Automobil 28-godišnjaka je odbačen na poljoprivrednu površinu, a automobil 30-godišnjaka udario je u metalni stup javne rasvjete i kamenu ogradu, gdje se i zaustavio.

U osobnom automobilu kojim je upravljao 30-godišnji vozač putnici su bili dvoje djece, propisno smješteno u dječje sjedalice. Osmogodišnje dijete i vozač u nesreći su lako ozlijeđeni. Alkotestiranjem je 28-godišnjem vozaču (koji nije kriv za nesreću) utvrđena koncentracija alkohola od 1,03 g/kg, a ni jedan vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom.