HGSS stanca Orahovica
HGSS
15.9.2024., 14:48
NEDALEKO OD OMIŠA

Na brzacu Cetine utopio se kajakaš

Muškarac srednje životne dobi smrtno je stradao u subotu dok se kajakom nalazio na Cetini u Kostanjama nedaleko od Omiša, doznaje se u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS). Nesreća se dogodila na predjelu Studenaca (Kostanje) kod brzaca Oblačnik, kada se kajakaš, inače rekreativac, prilikom izlaska iz brzaca prevrnuo i ostao pod vodom. U HGSS-u kažu da mu je odmah u pomoć priskočio kolega kajakaš koji je s njim prolazio tu dionicu, a za nekoliko minuta stigao je i vodič pustolovnog turizma koji je u blizini vodio rafting-turu.

“Nesretni kajakaš odmah je izvučen iz vode te je počela reanimacija uz dodatne savjete HGSS ekipe koja je krenula na mjesto događaja po pozivu koji je stigao u 12.33. Nakon dolaska Hitne medicinske pomoći iz ispostave Šestanovac nastavljena je reanimacija, no nažalost ni nakon sat i pol vremena upornih pokušaja nije uspjela čak ni uz pomoć defibrilatora", kazali su u HGSS- u. Nakon policijskog očevida ekipa HGSS-a, odnosno dva člana Stanice Split, te jedan član Stanice Makarska, zajedno s pet vatrogasaca DVD-a Kučiće prenijeli su tijelo do najbliže ceste i predali ga mrtvozorniku. Akcija je završila u 16.17 sati.

U Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja napominju da je Oblačnik iznimno zahtjevan brzac na Cetini koji rafting-ture mahom zaobilaze zbog sigurnosti. Nažalost, ova tragedija dobar je podsjetnik na to.