ilustracija za napad na policajca kuhinjskim nozem

ilustracija

GLAS SLAVONIJE
13.9.2024., 16:58
PRIVEDEN OBITELJSKI NASILNIK

Novi pokušaj femicida: Belomanastirac mjesecima ponižavao izvanbračnu suprugu, nasrnuo na nju i nožem

Još jedan pokušaj femicida zbio se na području Osječko-baranjske županije, konkretno, u Baranji. Kako je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, kriminalističkim istraživanjem djelatnika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak počinio tri kaznena djela "teško ubojstvo ženske osobe" - u pokušaju, a u svezi s kaznenim djelom "nasilje u obitelji" i "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 44-godišnjak od 1. srpnja do 11. rujna učestalo nasilnički ponašao prema 32-godišnjoj izvanbračnoj supruzi, i to tako što ju je dovodio u ponižavajući položaj. Također, osumnjičenik je početkom srpnja nožem nasrnuo na 32-godišnjakinju pokušavajući ju ubosti, u čemu ga je spriječila, pri čemu je žena zadobila reznu ranu na šaci. Četrdesetčetverogodišnji počinitelj je uhićen te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku, obavljena je, u prisutnosti svjedoka, pretraga doma i drugih prostora kojima se koristi 44-godišnjak s područja Belog Manastira. Prilikom pretrage su pronađene i uz potvrdu oduzete četiri tromblonske mine i jedno vojno streljivo kalibra 12,7 milimetara. Protiv počinitelja policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.