Prometna nesreća u Čajkovcima
PU BRODSKO-POSAVSKA
12.9.2024., 16:28
PROMETNA NESREĆA U ČAJKOVCIMA

Sudar se zbio jer nije stao na STOP

Četiri osobe su ozlijeđene, od kojih jedna teže, u prometnoj nesreći koja se u srijedu rano poslijepodne dogodila u Čajkovcima, kod Vrpolja. Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, nesreća se dogodila oko 14.30 na raskrižju Ulice hrvatskih branitelja i županijske ceste 4190. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brodo očevidom su utvrdili da je 44-godišnji vozač kamiončića, u kojem su bili i putnici u dobi od 47 i 51 godinu, bez zaustavljanja ušao u raskrižje, pokraj vidljivo postavljenog prometnog znaka STOP, a da prije toga nije propustio automobil koji je vozio 70-godišnjak cestom s prednošću prolaska.

Na središnjem dijelu raskrižja došlo je do udara prednjeg lijevog dijela automobila 70-godišnjeg vozača u prednji dio teretnog vozila 44-godišnjeg vozača. U nesreći je teže ozlijeđen 70-godišnjak, a ostali sudionici lakše. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u općoj bolnici u Slavonskom Brodu, nakon koje su 44-godišnjak, 47-godišnjak i 51-godišnjak pušteni kući, a 70 godišnjak je zadržan na liječenju.

Tijekom srijede i prvih sati četvrtka u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježene su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, obje u Županji, nastupila je materijalna šteta. U srijedu u 20.20 na Trgu prof. Martina Robotića u Županji, upravljajući mopedom županjskih registracija pod utjecajem alkohola (1,38 g/kg), 57-godišnjak je skrenuo udesno na parkiralište, gdje je udario u dva parkirana vozila i oštetio ih, a potom se udaljio s mjesta događaja. Policajci su ga ubrzo nakon nesreće zatekli kod kuće, alkotestirali ga, privremeno mu oduzeli vozačku dozvolu, te prekršajno prijavili. Prijeti mu plaćanje kazne u rasponu od 1210 do 3070 eura, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci i sedam negativnih prekršajnih bodova.

Na raskrižju Ulica Ilirskog preporoda i Veliki kraj u Županji 51-godišnji je vozač auta 11. rujna oko 8.15 oduzeo prednost prolaska i udario u 82-godišnjeg biciklista, koji je pri padu lakše ozlijeđen. Lakše je ozlijeđen i 57-godišnji vozač auta na cesti D-55. Nesreću je oko 8.45 zbog nepropisnog pretjecanja izazvao 67-godišnji državljanin Srbije. Oba krivca za nesreće prekršajno su procesuirana.