Sudar u Koriji

Sudar u Koriji

ICV.HR
11.9.2024., 19:13
PROMETNA NESREĆA KOD VIROVITICE

U sudaru su četiri osobe ozlijeđene

U Koriji, nedaleko od Virovitice, u sudaru dvaju automobila u utorak ozlijeđene su četiri osobe. Očevid je pokazao kako je za nesreću, u kojoj su oba automobila završila u kanalu, kriv 23-godišnji vozač. Kako je izvijestila Policijska uprava virovitičko-podravska, oko 10.35 u utorak, 23-godišnji se vozač, upravljajući Renaultom virovitičkih registracija, nije uvjerio da skretanje ulijevo, na kolni prilaz, može početi bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U isto vrijeme 30-godišnjak je Audijem virovitičkih registracija pretjecao teretno vozilo koje se kretalo iza automobila kojim je upravljao 23-godišnjak, te je udario u sredinu lijevog bočnog dijela Renaulta. Oba automobila su potom sletjela s kolnika i zaustavila se u putnom kanalu.

VOZAČ TRAKTORA TEŽE OZLIJEĐEN

U bolnici u Novoj Gradiški na liječenju je zadržan 62-godišnji vozač traktora. Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, u ponedjeljak oko 13 sati u Novoj Gradiški se dogodio nesretni slučaj. Muškarac (rođen 1962.) upravljao je traktorom na makadamskoj cesti, te je izgubio nadzor nad upravljačem, nakon čega se prevrnuo na desnu bočnu stranu. Unesrećenom 62-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na liječenju zbog zadobivenih teških ozljeda.

Zbog zgužvanih limova vozače i putnike iz automobila su izvlačili vatrogasci. Ozlijeđeni su u četiri vozila hitne pomoći prevezeni na liječenje u virovitičku bolnicu. Vozači su, priopćila je policija, alkotestirani i bili bez reakcije na alkohol. Zbog nastalih oštećenja s oba su vozila skinute registracijske oznake, a nakon očevida vozila su izvučena iz kanala, te ih je preuzela vučna služba. Protiv 23-godišnjaka će zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen prekršajni nalog.