Osijek, 14. 07. 2023, Park kralja Drzislava, biciklirajmo biciklistickom, MUP, prevencija, biciklisti, ponasanje u prometu stop policijaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
10.9.2024., 19:06
ZAUSTAVLJENA VOZAČICA U DARDI

Vozila auto s 2,29 promila alkohola

Prvi radni dan u tjednu nije mogao proći bez pijanih sudionika u prometu. Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je alkohol kumovao prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se u ponedjeljak u 17.25 zbila u Dardi. Očevid je pokazao da se 44-godišnja vozačica automobila nije držala strane kretanja, te je sletjela vozilom s kolnika, udarila u parkirano vozilo i na kraju sletjela u kanal, gdje se vozilo prevrnulo na krov. Vozačica je imala sreću u nesreći što nije ozbiljnije ozlijeđena, a alkotestiranjem evidentirano joj je 2,29 promila alkohola u krvi. Noć s ponedjeljka na utorak provela je, zbog triježnjenja, u policijskoj prostoriji za zadržavanje.

Za izazivanje prometne nesreće izrečena joj je novčana kazna u fiksnom iznosu od 160 eura, a za prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola predviđena je novčana kazna do maksimalno 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest prekršajnih bodova. Kada se doda šteta na oba auta, bila je to jako skupa vožnja.

Pijanih je bilo i u Brodsko-posavskoj županiji, kod Okučana. Prilikom nadzora prometa policajci PP-a Okučani oko 22.15 u Gornjim Bogićevcima zaustavili su i kontrolirali automobil kojim je upravljao 41-godišnjak. S obzirom na to da je vozač davao znakove alkoholiziranosti, alkotestiran je, te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,97 promila. Prije nego što je proveo noć na triježnjenju u policijskoj zgradi, 41-godišnjaka je pregledao liječnik. Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naplatit će mu se i izlazak liječnika na intervenciju.

Na triježnjenju je završio i 57-godišnjak kojeg su policajci zaustavili oko 23.15 u Vukovaru. Riječ je o Vukovarcu koji je s 1,96 promila alkohola vozio automobil njemačkih registracija. Kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjen za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 57-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Vukovaru radi provođenja žurnog prekršajnog postupka.