Slijetanje kombija s migrantima
DVD ORIOVAC
10.9.2024., 19:02
SLIJETANJE KOMBIJA

Švicarac, koji je vozio, i Brazilka švercali ljude

Poznati su rezultati očevida slijetanja kombija s ilegalnim migrantima s ceste, kada je 15 osoba ozlijeđeno. Devet osoba teško je ozlijeđeno (od kojih četiri osobe imaju teške i za život opasne ozljede), a šest je osoba lakše ozlijeđeno. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je automobilom upravljao 34-godišnji švicarski državljanin, a suvozačica je bila 26-godišnja brazilska državljanka. Oboje je uhićeno zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. Nadalje, utvrđena je sumnja da je njih dvoje iz koristoljublja primilo u automobil strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do granice sa Slovenijom. Policijski službenici su 34-godišnjaku uručili prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.      

Osumnjičenici su uz kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti predani pritvorskom nadzorniku.

Prema stranim državljanima proveden je postupak prema odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.