OČEVID UBOJSTVO POLICIJA
HINA
6.9.2024., 17:46
POLICIJA O FEMICIDU U ZAGREBU

Ženu ustrijelio u hodniku zgrade pa počinio samoubojstvo

Zagrebačka policija izvijestila je nakon očevida posljednjeg slučaja femicida i samoubojstva počinitelja u Novom Zagrebu da je ubojica žrtvu, koja je preminula na mjestu zločina, dočekao i ustrijelio u hodniku zgrade. Prema do sada prikupljenim informacijama, u hodniku zgrade 71-godišnjak je uporabom vatrenog oružja usmrtio 60-godišnjakinju koja je na mjestu događaja preminula, priopćila je policija. Zločin se, kako su i prije izvijestili, dogodio oko 14.40 u Zemljakovoj ulici, a ubojica i žrtva su prema neslužbenim podacima otprije bili u kraćoj vezi.

Dodaju da se 71-godišnjak nakon ubojstva udaljio s mjesta zločina i u svom automobilu parkiranom u toj ulici, istim vatrenim oružjem koje je ilegalno posjedovao, počinio samoubojstvo. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Mrtva tijela prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, kažu u policiji. Mediji navode da je 71-godišnjak otprije uhodio i maltretirao 60-godišnjakinju, koja ga je u kolovozu prijavila policiji. Općinsko državno odvjetništvo potom je predložilo određivanje istražnog zatvora, no sudac istrage Županijskog suda ga je uz mjere opreza pustio na slobodu. Razlog puštanja da se brani sa slobode najvjerojatnije je bila njegova životna dob.

Vijest u krvoproliću brzo se proširila naseljem Sopot, prvo da je ubijena jedna osoba, a nakon toga i da je još jedna osoba mrtva u automobilu. Policija je o pucnjavi dobila više dojava, da se jedna dogodila u zgradi, a druga na parkiralištu. Nakon poziva ispred zgrade su s upaljenim rotacijskim svjetlima pristigla policijska vozila, jedna ekipa se zadržala kod parkiranog automobila, a druga se žurno uputila u zgradu. Ubrzo je oko automobila i ulaza u zgradu razvučena policijska traka, a nakon dolaska očevidne ekipe oko automobila je podignut policijski šator kako bi djelatnike očevidne ekipe zaklonio od pogleda brojnih građana koji su sa sigurne udaljenosti promatrali očevid.