Požar na otvorenom prostoru na području Orahovice

Požar na otvorenom prostoru na području Orahovice

DVD ORAHOVICA
4.9.2024., 18:14
VATRENI UTORAK U RAVNICI

Stotinjak vatrogasaca gasilo je požare diljem Slavonije i Baranje

Stotinjak vatrogasaca gasilo je požare na otvorenim prostorima u utorak diljem Slavonije i Baranje. Najviše vatrogasaca gasilo je požar u Gašincima. U utorak u 12.58 DVD Gašinci zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja na površini od 25 hektara. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 32 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Gašinci, Satnica Đakovačka, Gorjani, Drenje i Trnava. Požar je ugašen u 17.45.

DVD ORAHOVICA

U 13.58 DVD Belišće zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Ulici Marka Oreškovića u Bistrincima. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i bagremova šuma na površini od 15 hektara. U gašenju požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Belišće i Bistrinci. U 14.18 JVP Čepin zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Dopsin. Požarom je zahvaćena poljoprivredna površina (kukuruzište) od devet hektara. U gašenju ovog požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-a Čepin, DVD-a Vladislavci i Hrastin, a požar je ugašen u 18.55.

DVD ORAHOVICA

Vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji gasili su požare na više lokacija. Tako su osječki vatrogasci gasili požar suhe trave, bandera i nasada kukuruza uz željezničku prugu u Josipovcu. Vatrogasci Podgorača i Kršinaca gasili su požar stajnjaka na farmi u Podgoraču, vatrogasci iz Donje Motičine gasili su požar trave i niskog raslinja u svom mjestu, vatrogasci iz Belog Manastira gasili su požar suhe trave uz željezničku prugu u naselju Šumarina i kukuružnjak s DVD-om Jagodnjak u Majškim Međama, a našički vatrogasci gasili su požar suhe trave u naselju Granice.

DVD ORAHOVICA

U Virovitičko-podravskoj županiji gorjelo je na dva mjesta. U 13.57 Županijski vatrogasni operativni centar Virovitičko-podravske županije zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Ulici Nikole Tesle u Ćeralijama. Požarom su bili zahvaćeni trava i nisko raslinje na površini od 24,5 hektara. U gašenju požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac s osam vatrogasnih vozila iz JVP-a Slatina te DVD-a Četekovac i Voćin. Požar je ugašen u 19.37. Vatrogasci iz Orahovice u 15.35 dobili su dojavu o požaru na otvorenom prostoru te su odjurili na intervenciju s devet vatrogasaca i tri vozila. Intervencija je dovršena u 16.20, a vatrogascima je uništena naprtnjača i cijev.

DVD ORAHOVICA

Darko Šramek, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica, podsjeća kako je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru do 31. listopada.

- Danima preko medija upozoravamo građane da ne pale vatru, no očito ta upozorenja ne dolaze do njih. Zbog visokih temperatura i dalje je velika opasnost od izbijanja požara. Apeliram još jednom na građane da ne pale biljni ni bilo kakav drugi otpad - upozorio je zapovjednik DVD-a Orahovica.

DVD ORAHOVICA

Tijekom utorka gorjelo je na tri lokacije u Požeško-slavonskoj županiji, a dvije osobe prekršajno su prijavljene. U mjestu Jagma 86-godišnjakinja je na zemljištu spaljivala suhu travu i nisko raslinje unatoč zabrani. Nešto kasnije, oko 17.10, u Ulici hrvatskih branitelja u Požegi, 64-godišnjak je na poljoprivrednom zemljištu spaljivao biljni otpad, pri čemu je došlo do širenja vatre te je izgorjela suha trava i nisko raslinje. I protiv 64-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.