03.09.2024., Omis - Oko 17.45 sati doslo je do pozara nakon sto je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriv na benzinskoj pumpi na autocesti A1 odmorise Mosor Jug. Prema prvim informacijama ministar Bozinovic potvrdio je da je jedna osoba poginula dok su tri prevezene u bolnicu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
PIXSELL
3.9.2024., 19:52
NESREĆA NA ODMORIŠTU MOSOR

Jedna osoba poginula, ima i ozlijeđenih, izgorjelo više vozila

Jedna je osoba poginula, a više je ozlijeđenih u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 17.45 sati na autocesti A1, na odmorištu Mosor. "Došlo je do požara na benzinskoj postaji u sklopu odmorišta Mosor. Vozilo je udarilo u agregat za natakanje goriva, požar je pod kontrolom, ali još nema uvjeta da se priđe vozilu," rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović oko 19 sati. "Nažalost, izgleda da je jedna osoba poginula, a više njih je ozlijeđeno, tri osobe su prevezene u splitsku bolnicu", izvijestio je Božinović.

PU splitsko dalmatinska javlja kako je jedna osoba smrtno stradala, više osoba je prevezeno na pružanje liječničke pomoći, a u događaju je oštećeno više vozila. Na mjestu događaja obaviti će se očevid, navodi policija.

Portalu Dalmacija Danas se javio očevidac prometne nesreće. On je, kaže, bio na benzinskoj pumpi kada se dogodila teška nesreća. "Mislim da je izgorjelo pet vozila. Puno vozila, u svakom slučaju. Naime, jedno vozilo se zabilo u parkirano auto koje je bilo spojeno na točionik za gorivo i odbilo se na auto koje je bilo na plinskom agregatu. Više vozila se zapalilo, a ima i ozlijeđenih osoba. Tu su sve hitne službe i prizori su užasni i uznemirujući", kazao je za Dalmaciju Danas očevidac.