OSIJEK, 25. 06. 2020, ZAPADNA OBILAZNICA PREMA DARDI. PROMETNA NESREĆA, SLIJETANJE S CESTE, OSOBNI AUTOMOBIL. OČEVID, POLICIJA, KORONA VIRUS, COVID-19.snimio GOJKO MITIĆ

Ilustracija

GOJKO MITIĆ
2.9.2024., 18:13
KONSTANTNA SU PRIJETNJA

Nepopravljivi vozači pijani slijetali i izazivali sudare

Tijekom vikenda policija je u Osječko-baranjskoj županiji zatekla 16 pijanih vozača - 13 vozača automobila, dva biciklista i jednog vozača električnog romobila. Najviša koncentracija alkohola, 1,92 promila, izmjerena je 37-godišnjem vozaču automobila zaustavljenom u nedjelju u 3.55 u Našicama. Dva pijana vozača izazvala su prometne nesreće na đakovačkom području. Između Satnice Đakovačke i Gašinaca u subotu se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je sudjelovao 22-godišnji vozač automobila pod utjecajem 1,13 promila alkohola u krvi. Do nesreće je došlo jer nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, pri čemu je izgubio nadzor nad vozilom, te je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je udario u motocikl kojim se iz suprotnog smjera kretao 19-godišnjak. Od siline udara vozač i motocikl odbačeni su na zelenu površinu, a vozač automobila sletio je u kanal, gdje se i zaustavio. Devetnasetogodišnji motociklist prevezen je u KBC Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć, te su mu konstatirane teške ozljede. U nedjelju u 3.24 između Levanjske Varoši i Majara 31-godišnjak je upravljao automobilom iako mu je ukinuta vozačka dozvola, a i utvrđeno mu je 1,86 promila alkohola u krvi. U jednom trenutku sletio je s kolnika u odvodni kanal i udario u zemljani nasip, zbog čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. Pri tome je 31-godišnjak lakše ozlijeđen.

U petak je u 20 sati u Osijeku zatečen 37-godišnji vozač da upravlja automobilom bez položenog vozačkog ispita, pa mu je policija vozilo privremeno oduzela. U subotu u 00.05 u Osijeku zaustavljen je 37-godišnji vozač koji je upravljao automobilom iako mu je rješenjem određeno da dvije godine ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova. Uhićen je, te je i njemu privremeno oduzet automobil.

I u Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend u prometu zatekli pijane vozače, njih 16, a u toj županiji najviša koncentracija alkohola, 2,48 promila, izmjerena je 34-godišnjem vozaču automobila u Vrbanji.