Osijek, 06. 11. 2020, Ribarska ulica 2. Glamour, zlatarska i trgovacka djelatnost. Pljacka u zlatarnici Glamour. plljackas je odmah uhicen. Djelatnica koja je bila u radnji bila je vezana lancem, vatrogasci su je oslobodili. Policija, vatrogasci, hitna. Ocevid u tijeku...snimio GOJKO MITIC
GOJKO MITIC
30.8.2024., 15:23
ČEKAJU GA VISOKE NOVČANE KAZNE

Pijani vozač pokušao je pobjeći iz policije

U Šećerani kod Belog Manastira u četvrtak u 17.40 dogodila se prometna nesreća koju je skrivio 36-godišnji vozač automobila. On je upravljao vozilom belomanastirskih registracija po parkiralištu ispred trgovine, kada je, vozeći unatrag, nekontrolirano prešao preko cijele ceste u Ulici žrtava Domovinskog rata te je na suprotnoj strani ceste stražnjim dijelom vozila udario u prometni znak. Nakon toga se odvezao. Policajci su vozača ubrzo pronašli na adresi prebivališta te su mu alkotestom utvrdili da je vozio s 1,13 promila alkohola u krvi. Zbog opasnosti da će nastaviti činjenje prekršaja, morao je na triježnjenje, no to ga je rasrdilo.

- Vozač je u postaji vrijeđao policajce, nakon čega je pokušao i pobjeći, u čemu je spriječen uporabom sredstava prisile. Potom je smješten na triježnjenje, a u petak ujutro je pušten. Za izazivanje prometne nesreće izrečena mu je kazna od 260 eura. Za pijanu vožnju maksimalna kazna je 1990 eura, a najveća zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B- kategorije u trajanju do 9 mjeseci i do 4 boda. Za bijeg s mjesta prometne nesreće predviđena je maksimalna novčana kazna od 920 eura uz zaštitnu mjeru od 6 mjeseci i 3 boda. Za vrijeđanje u policiji kazna je od 700 do 4000 eura ili kazna zatvora do 30 dana - doznajemo iz PU osječko-baranjske.