Požar na tavanu kuće u Valpovu

Požar na tavanu kuće u Valpovu

DVD VALPOVO
29.8.2024., 16:23
INTERVENCIJA VALPOVAČKIH VATROGASACA

Gorjela staklena vuna na tavanu

Više intervencija imali su vatrogasci u Slavoniji i Baranji tijekom srijede. Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo u 17.48 dobili su dojavu od Centra 112 da se radi o požaru kuće u Valpovu.

- U 17.50 na mjesto intervencije izišli smo s navalnim vozilom, autocisternom, kombi-vozilom i 12 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije obavili smo unutarnju navalu te utvrdili da se radi o požaru tavanskih prostorija, u kojemu gori staklena vuna. Gašenje smo obavili jednim "C" mlazom. Zbog visoke temperature i velike količine dima s pomoću ljestvi rastegača s bočne strane kuće obavljamo odimljavanje tavanskih prostorija uklanjajući crijep i izbacivanjem nagorene staklene vune. Nakon gašenja i odimljavanja tavana s pomoću termovizijske kamere pregledali smo objekt te nije bilo više potrebe za gašenjem. U stanju pripravnosti u prostorijama DVD-a nalazila su se još četiri vatrogasca - doznajemo iz DVD-a Valpovo.

Požar na tavanu kuće u Valpovu

Požar na tavanu kuće u Valpovu

DVD VALPOVO

Istoga dana oko 4.30 došlo je do požara napuštene kuće u Slavonskome Brodu, koja je u vlasništvu 76-godišnjakinje. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod ugasili su požar, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Policajci su uz nazočnost inspektora zaštite od požara eksploziva i oružja Odjela inspekcije Službe civilne zaštite obavili očevid, kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog djelovanja otvorenog plamena. U vezi s ovim požarom policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.