27.08.2024., Gornji Slatinik - Na prometnici u blizini Gornjeg Slatinika pronadjeno je tjelo muskarca na cesti. Prema jos nepotvrdjenim informacijama muskarac je preminuo nakon prometne nesrece koju je prouzrocila nepoznata osoba s nepoznatim vozilom. Pocinitelj je pobjegao s mjesta dogadjaja i za njim se traga. Drzavna cesta D53 zatvorena je za promet vozila u oba smjera. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galović/PIXSELL
28.8.2024., 02:09
Učestalost nesreća šokirala i policiju

Peta nesreća u Slavoniji od petka u kojoj su odbjegli vozači iza sebe ostavljali mrtve i ozlijeđene po cestama

Već druga nesreća u Brodsko-posavskoj županiji u kojoj pogiba osoba i krivac bježi

Još jedan Slavonac ostavljen je na cesti nakon što ga je usmrtio neodgovorni vozač koji je pobjegao. Naime, u utorak u 4.09 u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava da je na cesti u blizini Gornjeg Slatinika zatečeno beživotno tijelo muškarca. Iako nije potvrđeno, zbog izazivanja smrti pješaka uhićen je vozač kamiona iz susjedne Požeško-slavonske županije.

- Prometni policajci su u suradnji sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu obavili očevid, te je utvrđeno da je 47-godišnji pješak preminuo od posljedica prometne nesreće koju je prouzročila nepoznata osoba nepoznatim vozilom. Odmah je pokrenuto kriminalističko istraživanje da bi se pronašlo nepoznatog vozača i vozilo. U utorak oko podneva uhićena je jedna osoba, nad kojom se provodi kriminalističko istraživanje, koja bi se mogla dovesti u vezu s tom prometnom nesrećom - doznajemo od Tomislava Kovačevića iz PU brodsko-posavske. Zbog očevida je od 6.15 do 10.55 državna cesta D53 bila zatvorena za sav promet u oba smjera, a promet se odvijao obilazno.

VOZILA PIJANA

Prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u ponedjeljak u 11.40 u Osijeku izazvala je 64-godišnja vozačica automobila koja je imala 1,20 promila alkohola. U Podravskoj ulici je retrovizorom udarila u retrovizor vozila koje je obilazila. Vozačica se odvezla, no policija ju je pronašla istog dana u 12.55 na adresi stanovanja. “Nakon alkotestiranja vozačici je izdana naredba o određivanju mjere opreza, te joj je na 12 sati privremeno oduzeta vozačka, čime je na to vrijeme isključena iz prometa. Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna do 3070 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 15 mjeseci i do 7 negativnih prekršajnih bodova”, doznajemo iz policije.

Ovo je peta nesreća u Slavoniji od petka u kojoj su odbjegli vozači iza sebe ostavljali mrtve i ozlijeđene po cestama. Crni niz počeo je u petak oko 20.30, kada je pijani 50-godišnjak automobilom naletio na 13-godišnjeg dječaka na biciklu u mjestu Cage kod Okučana i pobjegao kući. Policajci su ga kod kuće i pronašli, te ga uhitili. Određen mu je istražni zatvor.

U nedjelju desetak minuta nakon ponoći 47-godišnji policajac izvan službe izazvao je prometnu nesreću na autocesti A3 kod Brodskog Stupnika. Nakon što je kamionom udario u kamion talijanskih registracija, policajac se odvezao dalje, no kolege su ga ubrzo zaustavili. U toj nesreći policajac je teško ozlijeđen, te je nakon pružanja liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu prebačen u KBC Osijek. Vozač iz drugog vozila, 65-godišnjak, teže je ozlijeđen, a 67-godišnjakinja lakše.

policija policajci ilustracija
Još jedan Slavonac

Pronađen mrtav na cesti, vozač pobjegao

Istoga dana oko 12.45 u blizini Crnog Sela kod Sikirevaca vozač automobila pobjegao je nakon sudara s motociklistom. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač motocikla, kojemu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, a za vozačem automobila još se traga.

U subotu oko 21.30 u Ivanovcu 22-godišnjak je upravljao automobilom s 1,49 promila alkohola u krvi, zbog čega je vozilom prešao u suprotni kolnički trak, u kojem je udario u tri pješakinje koje su se kretale uz zapadni rub kolnika. Pješakinje su ozlijeđene, a mladić je pobjegao. Mama ga je vratila na mjesto nesreće, a osim što je bio pijan, policija je utvrdila i da kod sebe nije imao vozačku dozvolu. n