ČITATELJ
28.8.2024., 17:23
PROMETNA NESREĆA U SARVAŠU

U slijetanju kombija ozlijeđeno 7 stranih radnika

Sedam stranih radnika građevinske tvrtke s osječkog područja lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto nakon 16 sati na izlazu iz Sarvaša prema Bijelom Brdu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o radnicima iz Indije i Srbije, a ozlijeđene su u bolnicu prevezle tri ekipe Hitne medicinske pomoći.

ČITATELJ

- Nesreća se dogodila dok je 54-godišnji strani državljanin upravljao kombijem u vlasništvu pravne osobe, te se kretao Osječkom ulicom u Sarvašu smjerom zapad - istok. Vozač je u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički trak, u kojem je udario u prometni znak, a potom u betonski kolni prilaz, nakon čega je sletio u odvodni kanal, gdje se zaustavio. U kombiju se s vozačem nalazilo još šest stranih putnika. Svi su lakše ozlijeđeni. Vozač, koji nije bio alkoholiziran, dobit će odgovarajuću prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

ČITATELJ

Na izlasku iz Sarvaša u smjeru Bijelog Brda počinje lijevi zavoj, a upravo na tom mjestu vozač je izgubio kontrolu nad upravljačem kombija. Nakon što je sletio u kanal i prednjim se dijelom snažno zabio u betonski mostić, kombi se prevrnuo na krov, završivši u kanalu. Začuvši snažan udarac, stanari Osječke ulice istrčali su iz svojih kuća i odmah o nesreći obavijestili policiju i hitnu pomoć. Radnici su uspjeli izići iz prevrnutog kombija, te su im Sarvašani pomagali i prije dolaska liječničke ekipe. Kada su dobili informaciju da je sedam osoba ozlijeđeno, na mjesto prometne nesreće izišla su tri tima hitne pomoći, koja su ozlijeđene strane radnike odvezl u Klinički bolnički centar na liječničku opservaciju.

ČITATELJ

Inače, nesreća se dogodila na dijelu Osječke ulice gdje je asfalt nedavno potpuno obnovljen, i ovo je prva veća nesreća ove godine u Sarvašu. Policija ovim putem moli sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne voze brže od ograničenja te da ne sjedaju za upravljač vozila ako su alkoholizirani ili umorni. Naime, umoran vozač ima gotovo iste reflekse kao i alkoholiziran.

U Osječko-baranjskoj županiji policija je u utorak evidentirala još pet prometnih nesreća uz nesreću na izlazu iz Sarvaša. U četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Na području Postaje prometne policije Osijek evidentirane su dvije prometne nesreće, a na području policijskih postaja Đakovo, Beli Manastir i Belišće evidentirana je po jedna prometna nesreća.