DVD VOĆIN
28.8.2024., 17:18
Nastala totalna šteta

Požar na oranici kod Voćina potpuno uništio traktor i radni stroj

Tijekom ljetnih radova u poljima, na žalost, nerijetko se dogodi da iskra zapali radne strojeve, a jedan traktor potpuno je izgorio u utorak na području Voćina. Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Voćin na dojavu građana izišli su na teren zbog zapaljenja traktora. "Na intervenciju izlazimo s dva vozila i četiri vatrogasca. U suradnji s DVD-om Četekovac intervencija je uspješno obavljena", doznajemo od voćinskih vatrogasaca. Unatoč naporima vatrogasaca traktor je u cijelosti izgorio, no brzom intervencijom spriječili su širenje požara na okolni teren.

DVD VOĆIN

Vatrogasci nisu puno to,ga mogli napraviti jer je do njihova dolaska požar potpuno zahvatio traktor. Pristupilo se brzom gašenju, prvo vodom, kako bi se spriječilo širenje požara na neovršenu poljoprivrednu kulturu, a nakon toga je traktor potpuno prekriven pjenom, čime je vatra potpuno ugašena. Šteta na traktoru je totalna, jer je doslovno sve izgorjelo, i traktor i radni stroj koji je vukao. Sreća u nesreći je što nije bilo ozlijeđenih osoba, jer je traktorist, primijetivši požar, na vrijeme izišao iz kabine. Nakon što su vatrogasci ugasili požar, počeo je očevid protupožarnog inspektora PU virovitičko-podravske kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

DVD VOĆIN

Istoga dana oko 17 sati u blizini mjesta Bilice na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini u vlasništvu 71-godišnjaka te je izgorjela suha trava. U Osječko-baranjskoj županiji vatrogasci iz Bizovca gasili su požar suhe trave i korova u svom mjestu, a vatrogasci iz Čeminca i Grabovca gasili su požar strništa u Kozarcu.

Prema podatcima iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u utorak je zabilježeno 140 raznih vatrogasnih intervencija, u kojima je sudjelovalo 168 vatrogasnih organizacija s ukupno 450 vatrogasaca i 168 vatrogasnih vozila te dva protupožarna zrakoplova. Podatci ne uključuju snage angažirane u navedenom razdoblju na požarima koji su izbili prije, a jučer ujutro su još uvijek trajali.