Robert Turkalj
26.8.2024., 17:27
PLANULA OBITELJSKA KUĆA

Opet požar u Slatini, brzo su ga ugasili

Nakon dva požara na otvorenom prostoru u slatinskim prigradskim naseljima i požara krovišta na obiteljskoj kući u Slatini slatinski su vatrogasci u nedjelju imali još jednu intervenciju. Oko 15 sati stigla je dojava o požaru na obiteljskoj kući u Ulici lipa. Obavijest vatrogascima dojavio je susjed kuće u kojoj je izbio požar, a u kojoj nitko ne stanuje, pa su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine s dva navalna vozila izišli na mjesto događaja.

Robert Turkalj

I prije njihova dolaska građani su sami krenuli u gašenje požara, što je vatrogascima olakšalo posao i požar je ubrzo lokaliziran, a potom i potpuno ugašen. Tako je spriječena veća materijalna šteta i mogućnost proširenja požara na susjedne objekte. Djelatnici HEP-a isključili su struju, a policijski službenici i protupožarni inspektor obavili su očevid. O okolnostima izbijanja požara znat će se više nakon očevida.

Robert Turkalj

S obzirom na nekoliko uzastopnih požara na slatinskom području, zapovjednik slatinske Javne vatrogasne postrojbe Tomislav Uher još jednom je upozorio građane na povećanu mogućnost izbijanja požara zbog visokih temperatura. 

Robert Turkalj