JVP OSIJEK
25.8.2024., 20:32
IMALI PUNO INTERVENCIJA

Vatrogasci u Slavoniji i Baranji gasili požare, uklanjali stršljene

U ulici Kragujski put u Pakracu u petak oko 12.45, na livadi iza obiteljske kuće, 54-godišnjak je spaljivao suhu travu, te otišao ne ugasivši vatru, a ona se nekontrolirano proširila. Protiv 54-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. Istoga dana oko 20.30 u blizini mjesta Lučinci na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Prema podatcima iz Županijskog centra 112 Osijek, tijekom petka i subote gorjelo je na više lokacija u Slavoniji i Baranji, a vatrogasci su, uz gašenje požara, imali i drugih intervencija. Osječki vatrogasci u petak su gasili požar suhe trave i požar krovišta kuće u Osijeku te su imali tehničku intervenciju zbog nagnuća zabata stare kuće u Osijeku. Vatrogasci iz Kneževih Vinograda gasili su požar teretnog automobila na ulazu u Suzu, vatrogasci iz Darde gasili su požar korova i niskog raslinja u dvorištu i vrtu u tom mjestu, a vatrogasci iz Petlovca imali su tehničku intervenciju, riječ je bila o uklanjanju zmije iz obiteljske kuće u naselju Novo Neavesinje. Istog dana vatrogasci iz Valpova imali su devet tehničkih intervencija uklanjanja gnijezda stršljena na području samog grada Valpova te općina Bizovac i Petrijevci, a njihovi kolege iz Čepina uklanjali su gnijezdo stršljena u svom mjestu. Vatrogasci Gašinaca gasili su požar napuštene kuće u tom selu.
U subotu su vatrogasci iz Osijeka gasili požar otpada na području Nemetina, vatrogasci iz Našica i Vukojevaca gasili su požar trave i pružnih pragova u Vukojevcima, a vatrogasci iz Podgorača i Kršinaca gasili su požar suhe trave i raslinja u Poganovcima. Vatrogasci iz Belog Manastira gasili su požar traktora kod Šumarine.