Utapanje kod Okrugljače
HGSS Orahovica
25.8.2024., 18:36
KOD VIROVITICE

Potraga za nestalim kupačem na Dravi

U subotu poslijepodne Policijska uprava virovitičko-podravska zaprimila je dojavu o mogućem utapanju muškarca na rijeci Dravi kod mjesta Okrugljača. Odmah su na mjesto dojave poslani policijski službenici Interventne jedinice policije i Policijske postaje Viroitica, ronioci Policijske uprave koprivničko-križevačke s čamacima, djelatnici HGSS-a, djelatnici Hitne medicinske pomoći, vatrogasna postrojba i ribočuvari. Potraga je trajala do kasno u noć i nastavljena je u nedjelju od ranih jutarnjih sati.
Kako prenosi Informativni centar Virovitica, riječ je o 47-godišnjaku rodom iz Okrugljače, s prebivalištem u Koriji.

Utapanje kod Okrugljače
PP Virovitica

Osobe koje su se nalazile na obali Drave rekle su kako je 47-godišnjak skočio u vodu kod Okrugljače i od tada mu se gubi svaki trag. Ronioci su pretraživali korito Drave, a članovi HGSS-a patroliri rijekom. Inače, prije manje od mjesec dana na istom području dogodila se slična tragedija. Tada je 19-godišnjak nestao prilikom kupanja s prijateljima kod Križničkog mosta. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je nakon četiri dana potrage upravo kod Okrugljače, gdje sada traje nova potraga za nestalim muškarcem.
- Na vodi se, u nedjelju, nalazi jedan naš tim u čamcu, koji u ovom trenu osigurava ronioce PU koprivničko-križevačke, a naš K9 tim pretražuje obalni pojas. U popodnevnim satima u potragu su se uključili i naši ronioci iz HGSS-a Stanice Slavonski Brod - priopćili su iz HGSS-a Orahovica.