novac, euri
Pixabay
23.8.2024., 07:00
JOŠ JEDNA PREVARENA ŽENA

Slavonka nasjela na priču "radnika na naftnoj platformi" i ostala bez 5000 Eura

Unatoč brojnim upozorenjima policije na internetske prevarante, još je jedna Slavonka nasjela na priču neznanca i ostala bez novca. Naime, u srijedu je 60-godišnjakinja u Policijskoj postaji Vinkovci prijavila kako je prevarena preko društvene mreže. Policajcima je žena prijavila da je od veljače do kolovoza ove godine preko društvene mreže bila u kontaktu s osobom koja ju je dovela u zabludu lažnim prikazivanjem da radi na naftnoj platformi, da joj je žurno potreban novac i da će ga vratiti. Svakodnevnom komunikacijom zadobio je ženino povjerenje, te mu je, na ime zatražene pomoći, u više navrata uplatila ukupno 5000 eura, a na njezin zahtjev da joj vrati novac, to nije učinio, uz izliku da mu je bankovni račun blokiran.

Policajci nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem da bi pronašli prevaranta, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo prijevare.

- Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Podsjećamo da ne prihvaćate komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje ne možete provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjerujete ovakvim ili sličnim obmanama preko društvenih mreža. Ako nepoznata osoba od vas traži da joj uplatite novac zbog bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192! - upozoravaju građane iz policije.