novac, euri
Pixabay
23.8.2024., 15:26
PREVARANT SA DRUŠTVENE MREŽE GA OSTAVIO BEZ 1800 EURA                                                                        

Htio dobitak od "namještene" utakmice pa ostao bez novca

U četvrtak je 56-godišnjak u Policijskoj postaji Vinkovci prijavio kako je prevaren putem društvene mreže. Muškarca je putem te iste društvene mreže kontaktirala nepoznata osoba s kojom je dogovorio da mu uplati 300 eura kako bi s tim novčanim iznosom odigrao na "namješteni sportski događaj".

- Nakon što je 56-godišnjak uplatio taj iznos, kontaktirao ga je nepoznati počinitelj koji ga je doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, predstavljajući se kao šef, da je sportski događaj pogođen i da je osvojio iznos od 15.000 eura, te da mora uplatiti deset posto od dobivenog iznosa za porez na dobitak kako bi mogao podignuti ostatak iznosa. Taj je iznos 56- godišnjak uplatio, ali dobitak mu nije isplaćen, čime je oštećen za 1.800 eura. Policajci nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo prijevare, priopćili su iz PU osječko-baranjske.

- Kako bi smanjili vjerojatnost da postanete žrtvom prijevare, savjetujemo građane da odbiju iznenadne pozive i ponude nepoznatih osoba koje obećavaju nevjerojatno veliku dobit, zajamčen povrat novca ili sigurna ulaganja, naročito ukoliko vas pritom traže osobne i bankovne podatke. Više savjeta kako se zaštiti od različitih internetskih prijevara možete pronaći na web stranici "Web heroj" - poručuju iz policije.