Bjelovar, 16.08.2024. - U noćašnjem sukobu više osoba u Bjelovaru šest ih je lakše ozlijeđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja, a u tijeku je očevid, izvijestila je u petak ujutro bjelovarsko-bilogorska policija. Tjelesni sukob više osoba i uporaba vatrenog oružja dogodio se nekoliko minuta poslije ponoći, na bjelovarskom Trgu hrvatskih branitelja. U sukobu je šest osoba lakše ozlijeđeno, od kojih je jedna osoba zadobila prostrijelnu ranu, priopćeno je iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. U ovim trenutcima provodi se očevid te izvidne i dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja slijedi cjelovito priopćenje, dodali su iz bjelovarsko-bilogorske PU. foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml
HINA/ Igor KOKORUŠ
20.8.2024., 15:55
BJELOVAR: MASOVNA TUČNJAVA I NALET VOZILOM

Obračun nastavio automobilom udarivši u tri osobe?!

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je jednomjesečni istražni zatvor 26-godišnjaku kojega tužiteljstvo tereti da je u noći s četvrtka na petak u masovnoj tučnjavi u centru Bjelovara automobilom udario u tri osobe. Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništvo u Bjelovaru, koje ga tereti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Iz bjelovarskog tužiteljstva navode kako postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak 16. kolovoza 2024. upravljao automobilom po travnatoj površini parka u Bjelovaru znajući da je ispred njega skupina ljudi, "pristajući da tako ugrozi njihov tjelesni integritet". Navode da je nastavio voziti prema toj grupi ljudi, pa je prednjim dijelom automobila udario u prvog oštećenika, koji je odbačen na poklopac motora i potom na tlo, a zatim bočnom stranom automobila udario u dva oštećenika, koja su odbačena na tlo. Trojica su ozlijeđena, kažu u tužiteljstvu. U sukobu u centru Bjelovara prošlog petka šest je osoba ozlijeđeno, jedna je osoba propucana, a 16 ih je privedeno. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sukobu dviju obiteljski povezanih skupina pripadnika romske nacionalne manjine.