Pijani vozač naletio na peteročlanu obitelj na Viru, majka poginula
Jeličić photo
19.8.2024., 11:52
OTAC OPERIRAN

Trogodišnjak čiju je obitelj na Viru pokosio pijani vozač i dalje kritično

Trogodišnji dječak koji je u subotu navečer stradao u prometnoj nesreći na otoku Viru, i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini u ponedjeljak zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović.

"Iako je dječak životno ugrožen, zasad nema znakova pogoršanja i komplikacija. Ovisno o razvoju situacije, konzilij će odlučiti hoće li se liječenje nastaviti u Zadru ili u neku od klinika", pojasnio je dr. Jović.

Nakon prometne nesreće, u kojoj je stradala peteročlana obitelj s križevačkoga područja, u Opću bolnicu Zadar primljeno je troje djece i njihov otac, a majka je poginula na mjestu nesreće.

Pijani vozač naletio na peteročlanu obitelj na Viru, majka poginula
Tragedija na Viru

Pijani vozač naletio na peteročlanu obitelj, majka na mjestu poginula

"Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju, a teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel", kazao je dr. Jović.

Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

U toku dana 29-godišnjak će nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu biti ispitan i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru.