Čakovec, 16.08.2024. - U petak je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na odlagalištu otpada u Totovcu kraj Čakovca. Prema informacijama iz Grada Čakovca do požara je došlo na dijelu odlagališta gdje se odlaže miješani komunalni otpad, a uzrok se još utvrđuje. foto HINA/ JVP Čakovec/ tm
HINA
18.8.2024., 19:10
INTERVENCIJE VATROGASACA

Paleći travu izazvao požar

Na zemljištu u mjestu Šeovica u Požeško-slavonskoj županiji 62-godišnjak je spaljivao suhu travu, granje i drugi otpad te izazvao požar koji se proširio na susjedne parcele. Protiv 62-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Više požara dogodilo se i u Osječko-baranjskoj županiji. Vatrogasci Belog Manastira gasili su požar suhe trave kod Švajcarnice i u Šećerani, vatrogasci Josipovca Punitovačkog gasili su požar na otvorenom prostoru u svom mjestu, vatrogasci iz Trnave gasili su požar suhe trave u Dragotinu.

Osječki vatrogasci gasili su stup električne mreže u Osijeku koji se zapalio zbog udara groma. Vatrogasci iz Valenovca i Feričanaca gasili su slamu u Valenovcu, a petrijevački vatrogasci zapaljeni građevinski otpad. Njihovi kolege iz Kneževih Vinograda gasili su požar osobnog vozila.