22.11.2021.,Sibenik-Na Stanicama za tehnicki pregled vozila u Hrvatskoj od 22. do 27. studenog traje akcija Dani tehnicke ispravnosti vozila koju pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnicki pregled vozila. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
PIXSELL
15.8.2024., 15:54
PREGLED OTKRIO NIZ NEDOSTATAKA

Neispravnim kamionom u Vukovaru izazvao sudar

U utorak je oko 13.20 u ulici Priljevo u Vukovaru 47-godišnji vozač s područja Osječko-baranjske županije izazvao sudar s tehnički neispravnim kamionom. Nesreća se dogodila kada se 47-godišnjak kamionom s prikolicom, osječkih registracija, prestrojavao u desni prometni trak a da nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Pri tome je udario u lijevi bočni dio automobila registracijskih oznaka Srbije kojim je desnim prometnim trakom u istom smjeru upravljao 29-godišnji državljanin Srbije. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

“Tijekom očevida prometne nesreće policijski službenici su utvrdili kako su teretnom automobilu i priključnom vozilu istekli periodični tehnički pregledi, te su ih uputili na izvanredni tehnički pregled. U stanici za tehnički pregled utvrđeni su opasni nedostatci na priključnom vozilu, neispravnost uređaja za upravljanje i uređaja za kočenje, stoga je privremeno oduzeta registracijska oznaka. Protiv vozača, pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi slijede odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za počinjene prekršaje za vozača je propisana novčana kazna u rasponu od 520 do 920 eura, za pravnu osobu od 1320 do 3980 eura, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 450 do 1580 eura", doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.