RIJEKA,10.04.2010.CRNAPROMETNA POLICIJA (ILUSTRACIJA POLICIAJAC, POLICIJA, PROMET...)AKCIJA NOĆ BEZ ALKOHOLA KONTROLA PROMETA, ALKOHOLIZIRANOSTI, BRZINE I ISPRAVNOSTI DOKUMENATA,NA FOTO POLICAJAC IVIĆ DOMINIK ALKOTESTSNIMIO SERGEJ DRECHSLER
SERGEJ DRECHSLER
6.8.2024., 15:37
IMALA 1,54 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

U Đakovu zaustavljena alkoholizirana vozačica, zadržana na triježnjenju

'Rekorder' tijekom produženog vikenda je biciklist s miholjačkog područja s 3,91 promila alkohola u krvi

Umjesto u svojoj postelji, alkoholizirana 41-godišnja vozačica noć sa subote na nedjelju, s 3. na 4. kolovoza, nakon što ju je u Đakovu zaustavila policija i podvrgnula je alkotestu, provela na triježnjenju u prostorijama policije. Kako je u utorak izvijestila PU osječko-baranjska, u Đakovu je u subotu, 3. kolovoza, kasno navečer, u 22,55 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 41-godišnjakinja i kojoj je alkotestiranjem utvrđena prisutnost od 1,54 promila alkohola u krvi. Vozačica je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Alkoholizirana vozačica jedna je od 23-oje alkoholiziranih vozača evidentiranih u nadzoru prometa tijekom produljenog vikenda, od 2. do 5. kolovoza, na području PU osječko-baranjske. Od njih je 17-ero vozača osobnog automobila, dva vozača električnih romobila i tri vozača bicikla, te jedno odbijanje alkotestiranja.

- Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova, navodi se u izvješću PU..

Ipak, crni r'ekorder' zaustavljen je na donjomiholjačkom području - u praznični i neradni ponedjeljak, 5. kolovoza, u 10,30 sati, između Miholjačkog Poreča i Rakitovice, u nadzoru prometa zatečen je 49-godišnji biciklist kojemu je tog prijepodneva izmjereno 3,91 promila alkohola u krvi.

U istom razdoblju, osim alkohola, evidentirano je još 156 prekršaja od kojih 72 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 15 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanja pod zabranom, 2 upravljanja neregistriranim vozilom i ostali prekršaji.