01.11.2008.,Zagreb, Hrvatska - Dubrava, Branovecka ulica, Prometna nesreca.Na muskarca (74) naletio je vozac svojim Golfom. Starac je na mjestu preminuo. Ta ulica u zagrebackoj Dubravi nema rasvjetu. Na mjestu na kojem je starca udario auto mrkli je mrak. Na mjestu nesrece su vatrogasci,policija radi ocevid i utvrdjuje okolnosti nesrece. rPhoto: Sanjin Strukic/24sata
PIXSELL/Sanjin Strukić
6.8.2024., 07:46
CRNI NIZ NA AUTOCESTI A3

Od četvero poginulih

troje je bilo pješaka

Za sada nije poznat identitet pješaka na koje su, na autocesti A3 kod Babine Grede, tijekom noći, naletjela tri automobila

Četiri osobe, od kojih su tri pješaci, smrtno su stradale u prometnim nesrećama na autocesti A3 Bregana - Lipovac na području Slavonije, u samo tri dana. Još su tri osobe, među kojima je i četverogodišnjak, u nesrećama ozlijeđene. Dva pješaka poginula su u nesreći koja se dogodila u subotu oko 23 sata na autocesti u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo kod Babine Grede. Nesreća je bila šokantna.

JOŠ ČETVERO MRTVIH NA CESTAMA

Još četiri osobe smrtno su stradale u prometnim nesrećama između petka i nedjelje. Crni niz započeo je tragičnom nesrećom u bjelovarskom kraju gdje su poginuli 32-godišnji otac i 9-godišnji sin. Otac je, bez kacige na glavi vozio sina na neregistriranom motociklu, i u zavoju je izgubio nadzor nad motociklom, zbog čega je došlo do pada i klizanja motocikla po kolniku te je motocikl udario u prednji dio auta, kojim je iz suprotnog smjera naišao 39-godišnjak. Otac i sin koji je imao kacigu na glavi, na mjestu nesreće se preminuli. Kod Pelješkog mosta je u nedjelju poginuo 32-godišnji Slovenac koji je skrivio nesreću, a kod Donjeg Desinca 28-godišnjak, koji je, bez kacige na glavi, pao s motocikla.

Smrt kod Bajakova

- Očevidom je utvrđeno kako je do prometne nesreće došlo kada su dva muškarca pješačila južnim kolničkom trakom autoceste A-3, u smjeru Bajakova, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka. Na njih je automobilom riječkih registracijskih oznaka naletio 50-godišnji državljanin Srbije, doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Potom su na tijela nesretnih pješaka, koja su od udarca odbačena na kolnik, naletjela i dva vozila njemačkih registracijskih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, njemački državljani, koja su se kretala iza automobila 50-godišnjaka.

Dva su pješaka smrtno stradala, a 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u automobilu riječkih registracija, lakše je ozlijeđena. Od troje vozača izuzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi vještačenja. Za sada se ne zna tko su poginuli pješaci.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru radi provođenja obdukcije, ali i identifikacije jer za sada nije poznato jesu li poginuli pješaci hrvatski ili strani državljani koji su u Hrvatsku ušli ilegalno.

Dva dana prije, u četvrtak, oko 15.45, na istoj autocesti u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo poginuo je pješak (vozač kamiona), na kojeg je službenim motociklom naletjela policajka. I ona je, unatoč naporima liječnika u KBC-u Osijek, preminula od posljedica teških ozljeda.

Ova nesreća dogodila se kada je 57-godišnjak iz Hrvatske, kao pješak na središnjem prometnom traku južnog kolnika autoceste A-3, ispred kamiona zaustavljenog u koloni kamiona koji su čekali na granicu na Bajakovu, počeo prelaziti sa središnjeg prometnog traka na krajnji južni prometni trak autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka. Tada je na njega službenim motociklom naletjela policajka. Na motociklu su bili upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policajka je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Prometna nesreća kod Nove Gradiške. Poginule majka i kći
PU brodsko-posavska

Zaspala?

Na istoj autocesti kod Slavonskog Broda u subotu se oko 5.40 dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno i 4-godišnje dijete. Policajci su očevidom utvrdili da je 29-godišnjakinja, upravljajući automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka, zbog nedržanja strane kretanja skrenula s kolnika na travnatu površinu, prešavši preko metalne ograde. Automobil je potom nastavio kretanje travnatom površinom udarivši u zaštitnu žičanu ogradu te sletio u odvodni kanal i na travnatu površinu udarivši u nekoliko stabala šljive.

25.07.2021. Slavonski Brod - U slijetanju autobusa kosovskih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo nekoliko ljudi dok je nekoliko desetaka ozljedjeeno.rrPhoto: Ivica Galovic/PIXSELLrr
PIXSELL/Ivica Galović

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 36-godišnji suvozač, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, a 4-godišnji putnik lakše je ozlijeđen. Dječak je nakon pružene liječničke pomoći pušten iz bolnice. Protiv 29-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.