23.09.2015., Bajakovo - Kamionske guzve na granicnom prijelazu Bajakovo iz sata u sat sve su vece. Dio prometa preusmjerava se kod Zupanje prema Brckom (BiH). Vozaci su nervozni, a neki cekaju vec danima. Vozaci tvrde da se u pojedinim kamionima roba pocela kvariti. rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galović/PIXSELL
2.8.2024., 19:06
NARASTAO BROJ ŽRTAVA NESREĆE NA AUTOCESTI A3

U osječkom KBC-u preminula policajka koja je kod Bajakova motociklom usmrtila pješaka

U petak u poslijepodnevnim satima Policijska uprava vukovarsko-srijemska dobila je informaciju iz Kliničkog bolničkog centra Osijek kako je, uslijed zadobivenih teških ozljeda, preminula policajka koja je dan ranije kod Bajakova, motociklom usmrtila pješaka.

Nesreća se dogodila oko 15.45 na zaustavnom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakova, uz kolonu kamiona koja je čekala na prelazak granice na Bajakovu. Pješak je u naletu motocikla preminuo na mjestu nesreće, policajka je teško ozlijeđena te je prevezena u vinkovačku bolnicu, a potom i u Klinički bolnički centar Osijek. Teško ozlijeđena pacijentica bila je hospitalizirana u Zavodu za intenzivnu medicinu pri Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i bila je ćivotno ugrožena. Unatoč naporu medicinskih djelatnika, ozljede koje je zadobila bile su preteške.

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima je provela očevid na mjestu nesreće, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske.

- Prema dosad prikupljenim podacima utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo oko 15.45, kada je policijska službenica upravljala službenim vozilom (motociklom) zaustavnim trakom južnog kolničkog traka autoceste A3 iz smjera istoka u smjeru zapada te je prednjim dijelom motocikla udarila u pješaka (vozač jednog od zaustavljenih teretnih vozila) koji je zbog neutvrđenih razloga prelazio zaustavni trak autoceste krećući se između zaustavljenih teretnih vozila iz smjera sjevera u smjeru juga. U prometnoj nesreći smrtno je stradao pješak (vozač zaustavljenog teretnog vozila), a policijska je službenica, koja je upravljala motociklom, zbog zadobivenih teških i za život opasnih tjelesnih ozljeda prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom u KBC Osijek, gdje je u petak preminula - doznajemo iz vinkovačkog općinskog državnog odvjetništva.

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika naložila je obdukciju tijela smrtno stradale osobe te je izdala druge potrebne naloge, a u suradnji s policijskim službenicima PU brodsko-posavske nastavit će provođenje daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.