pozega.eu
1.8.2024., 17:58
INTERVENCIJA U STAROM BRESTOVCU

Srećom, talačke krize ipak nije bilo. Muškarac je prevezen u požešku bolnicu

Brzo se požeškim krajem u četvrtak prenijela vijest kako je u Starom Brestovcu pravo opsadno stanje jer se muškarac zatvorio u kuću i prijeti, te da je riječ o talačkoj krizi. Nakon pet sati pregovaranja muškarac je izišao iz kuće, poslije čega su ga policajci odvezli u požešku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Nije navedeno o kakvim se ozljedama radi. Pokazalo se na kraju kako talačke krize nije bilo, jer je muškarac u kući bio sam te nije bilo ugrožavanja sigurnosti drugih osoba. Po portalima se pisalo kako prijeti supruzi i djeci. O cijelom slučaju oglasila se u poslijepodnevnim satima i Policijska uprava požeško-slavonska.

- Zbog povećanog interesa javnosti, obavještavamo vas da su policijski službenici u četvrtak u mjestu Brestovac u vremenu od 9 do 14 sati postupali po događaju u kojemu se 38-godišnji muškarac, pod specifičnim okolnostima, zaključao u obiteljsku kuću iz koje je odbijao izaći. Nakon nekoliko sati ipak je, na zahtjev policijskih službenika, dragovoljno izišao iz kuće te je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega radi pružanja liječničke pomoći. U kući je boravio sam i tijekom postupanja nije dolazilo do ugrožavanja sigurnosti drugih osoba niti je bilo potrebe za primjenom sredstava prisile - stoji u priopćenju PU požeško-slavonske.      

Nakon informacije da se muškarac zaključao u kući u Starom Brestovcu, te da je obitelj s njim, na intervenciju je izišlo više policijskih djelatnika, među kojima i interventni policajci s dugim cijevima te djelatnici hitne pomoći. Na mjestu događaja bio je i pregovarač. Ova je obitelj inače živjela u Zagrebu, a nedavno su se doselili u Brestovac. Lokalni internetski portal navodi kako je policija već bila na intervenciji na ovoj adresi zbog obiteljskih problema. Što je razlog zaključavanja muškarca, kako policija kaže, "pod specifičnim okolnostima", do zaključenja teksta nije bilo poznato.