Mjesto nesreće
PU vukovarsko-srijemska
26.7.2024., 17:22
ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA U VINKOVCIMA

Ženi prijetio i pred timom Hitne, određen mu istražni zatvor

Pedesetsedmogodišnjak koji je na uistinu neobičan način u Vinkovcima pokušao ubiti suprugu, zaletjevši se automobilom u punoj brzini u betonsku barijeru, idućih će mjesec dana biti u istražnom zatvoru. Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda Vukovar. Nakon vinkovačke policije o pokušaju ubojstva oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo Vukovar.

Prvu noć proveo je u policijskom pritvoru, i to nakon pružene liječničke pomoći, jer je u zalijetanju auta u betonsku barijeru i sam ozlijeđen, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru ispitalo je 57-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe u pokušaju i kazneno djelo prijetnje supruzi, odnosno bliskoj osobi. Odvjetništvo u svom priopćenju navodi kako postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 57-godišnjak 23. srpnja, oko 16.20, da bi usmrtio 51-godišnju suprugu, osobnim automobilom kojim je upravljao zaletio u zaštitnu betonsku ogradu, pri čemu je žrtva zadobila lake ozljede. Potom je, osnovano se sumnja, nakon dolaska djelatnika hitne medicinske pomoći ozbiljno prijetio žrtvi. Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je u četvrtak, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijela sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i s obzirom na to da postoje osobite okolnosti kako bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti isto kazneno djelo ili dovršiti kazneno djelo koje je ostalo u pokušaju. Sudac istrage je rješenjem prihvatio navedeni prijedlog i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv osumnjičenika u trajanju od mjesec dana. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske doznajemo kako je 57-godišnjak prevezen u Zatvor u Osijeku.

Sama nesreća zbila se na završetku južne vinkovačke obilaznice i početka nadvožnjaka koji vodi prema Jarmini. Osumnjičeni se autom kretao prema nadvožnjaku i potom se zabio vozilom u betonske barijere.