crna...vinkovci...19.01.2015.prostorije PU vukovarsko-srijemske; tiskovna konferencija povodom pronalaska veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari prilikom pretrage doma i drugih prostorija kod 53-godišnjaka iz Tordinaca; foto Gordan Panić
Gordan Panić
26.7.2024., 17:21
U DVA DANA NA POŽEŠKOM PODRUČJU

Građani predali veću količinu oružja i 1059 komada streljiva

U samo dva dana više građana pozvalo je policiju u Požeško-slavonskoj županiji i predalo veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. U Trenkovu, u četvrtak, anonimni građanin je prilikom čišćenja kuće pronašao i policiji predao pušku i 609 komada streljiva. U mjestu Badljevina, u srijedu, 70-godišnjak je prilikom čišćenja tavana kuće pronašao puškostrojnicu, četiri ručne bombe i 450 komada streljiva. U mjestu Češljakovci 64-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao plinski pištolj. Također tijekom srijede u Požegi 60-godišnjak je dragovoljno predao plinski pištolj. Jedan građanin koji je želio ostati anoniman predao je ručnu bombu i tromblonsku minu, a drugi je građanin s područja Pakraca predao ručnu bombu i 32 komada streljiva.
Predano oružje će se naknadno uništiti. "Zahvaljujemo građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja - manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ako ih posjeduju", poručuju iz PU požeško-slavonske.