Prometna nesreća na cesti Bizovac-Petrijevci-Osijek (Čađava)

Prometna nesreća na cesti Bizovac-Petrijevci-Osijek (Čađava)

DVD VALPOVO
26.7.2024., 10:49
NEDALEKO SAMATOVACA

Beba završila u bolnici nakon što je pijani vozač izazvao trostruki sudar

Jedna je osoba ozlijeđena teško, jedna lakše, a dvomjesečna beba završila je u bolnici na promatranju nakon što je u četvrtak u 17.45 pijani vozač izazvao trostruki sudar između Samatovaca i "Sanitacije".

Prometna nesreća na cesti Bizovac-Petrijevci-Osijek (Čađava)
DVD VALPOVO

- Do prometne nesreće došlo je jer se 47-godišnji vozač osobnog vozila nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka te je udario u dva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera. Prvim vozilom upravljao je 82-godišnjak, koji je sletio s ceste i zadobio lakše ozlijede. Drugim vozilom, koje se kretalo iza njega, upravljala je 42-godišnjakinja, a u kojem su putnici bili mala djeca, od kojih i dvomjesečna beba, koja je hitno prevezena u Klinički bolnički centar Osijek na promatranje. Četrdesetsedmogodišnji vozač, kojemu je alkotestom utvrđena prisutnost od 1,46 promila alkohola u krvi, teško je ozlijeđen. Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave, a za vožnju pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda. Od 18.14 pa do 20.10, radi obavljanja očevida, Državna cesta broj 2, između Samatovca i Josipovca, bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao državnom cestom broj 34 - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U pomoć su bili pozvani i valpovački i petrijevački dobrovoljni vatrogasci, koji su dojavu o nesreći dobili od Centra 112 u 17.53 sati.

Prometna nesreća na cesti Bizovac-Petrijevci-Osijek (Čađava)
DVD VALPOVO

- Na intervenciju s navalnim vozilom izlazimo u 17.55 s tri vatrogasca te u 17.57 izlaze kombi-vozilo i pickup s još sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije unesrećene osobe iz vozila zbrinuli su djelatnici hitne pomoći. Obavili smo odpajanje klema s akumulatora i pregled vozila. Na intervenciji s nama sudjelovali su i članovi DVD-a Petrijevci - doznajemo iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo čiji su članovi, nakon povratka u svoju bazu, u 18.36 odradili i tehničku intervenciju uklanjanja gnijezda stršljenova na tavanu kuće u Valpovu.

U Našicama se istoga dana u 20.20 dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 38-godišnjeg vozača automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,53 promila. Ova prometna nesreća dogodila se kada se 23-godišnja vozačica automobila, pri parkiranju, nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, pri čemu ju je u njezino vozilo udario 38-godišnji vozač automobila.

 

Protiv oboje slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Njezin prekršaj iznosi 260 eura, a za njegov prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.