Suhopoljski vatrogasci u dva dana gasili tri požara

Ilustracija

DVD SUHOPOLJE
25.7.2024., 17:28
POŽAR U SAVONSKOM BRODU

Roštiljajući zapalio lamperiju uz dimnjak

Više požara zabilježeno je tijekom srijede u Slavoniji i Baranji. U dvorištu kuće u Slavonskom Brodu, u 11 sati, 43-godišnjak je pripremao roštilj u vrtnoj pečenjari, pri čemu se vatra proširila na drvenu lamperiju koja se nalazi uz dimnjak. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Slavonski Brod. "Apeliramo na građane da prilikom roštiljanja vode računa o mogućnosti širenja vatre, te da uz sebe imaju sredstva i opremu za početno gašenje požara. Osoba koja je naložila vatru dužna ju je ugasiti i uvjeriti se da je vatra potpuno ugašena, a to se utvrđuje prebacivanjem pepela i polijevanjem vodom", poručili su iz PU brodsko-posavske.

ZAPALIO SE STROJ ZA TOPLJENJE ČOKOLADE

Policijska uprava vukovarsko-srijemska jučer je izvijestila javnost kako je još u ponedjeljak u večernjim satima izbio požar na stroju za topljenje čokolade u pogonu tvrtke za proizvodnju keksa i kolača u Cerni. Požar su lokalizirali djelatnici tvrtke i vatrogasci, a policajci su, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok požara preopterećenje reduktora motora miješalice stroja. U požaru nitko nije ozlijeđen, a policija o požaru dostavlja izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugom slučaju izbio je požar u Paušincima kod Čačinaca, gdje se zapalilo 14,7 hektara strništa. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Crnac i DVD-a Čačinci. U 20.19 JVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Branjina Vrha. Radilo se o požaru šest hektara strništa i šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz JVP-a Beli Manastir i DVD-a Branjin Vrh. U blizini mjesta Biškupci, oko 17.15 sati, planulo je strnište, a u Donjim Emovcima, oko 1 sat, došlo je do požara na hibridnom automobilu. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog kvara na električnoj bateriji vozila.