Mjesto nesreće
PU vukovarsko-srijemska
24.7.2024., 17:53
UDES NA VINKOVAČKOJ OBILAZNICI

Nije nesreća već pokušaj ubojstva, namjerno se zabio autom u barijeru!

I policajcima je na početku očevida bila malo čudna prometna nesreća u kojoj se automobil vinkovačkih registracija u punoj brzini zabio u betonske barijere, postavljene na kraju vinkovačke obilaznice i pristupa nadvožnjaku prema Jarmini. U uništenom automobilu 57-godišnji vozač je teško ozlijeđen, a njegova 51-godišnja suputnica lakše. Očevid, a potom i kriminalistička istraga policije pokazala je kako nije riječ o prometnoj nesreći, nego o - pokušaju ubojstva! On se namjerno zabio u barijeru.

- Prema do sada prikupljenim saznanjima utvrđena je sumnja kako je 57-godišnjak u utorak oko 16 sati s namjerom izazvao prometnu nesreću na cesti D-46 u Vinkovcima te tako počinio pokušaj kaznenog djela "teško ubojstvo ženske osobe" iz članka 111.a Kaznenog zakona na štetu bliske osobe - 51-godišnje suvozačice - priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

U početku je sve bilo tretirano kao prometna nesreća. Policija je u utorak objavila kako je 57-godišnjak, upravljajući automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka cestom D-46 u Vinkovcima u smjeru Ivankova, udario vozilom u zaštitnu betonsku ogradu. Vozač i 51-godišnja suvozačica prevezeni su u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje je utvrđeno kako je vozač teže, a suvozačica lakše ozlijeđena. Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača.