U Đakovu oduzeto skoro dva kilograma marihuane

U Đakovu oduzeto skoro dva kilograma marihuane

PU OSJEČKO-BARANJSKA
24.7.2024., 17:38
NA PODRUČJU ĐAKOVA

Kod 37-godišnjaka pronađeno više od 1,9 kg marihuane

Po nalogu Županijskog suda u Osijeku u utorak su policajci pretražili dom i druge prostorije 37-godišnjaka na širem području Đakova. Pri tome je pronađeno gotovo dva kilograma marihuane (1915,81 grama), 308,51 gram smole konoplje, 8,29 grama hašiša, 0,20 grama amfetamina, četiri stabljike konoplje, digitalnu vagu i novac. Đakovački policajci osumnjičili su 37-godišnjaka da je počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", te je predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.

Osječki su policajci pak otkrili 36-godišnjaka za kojim je bila raspisana potraga, ali su kod njega pronašli i drogu, pa su ga osumnjičili i za kaznena djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i "omogućavanje trošenja droga".

- Nakon što je na temelju raspisane potrage 36-godišnjak pronađen, ishodio se nalog Županijskog suda u Osijeku te je u njegovu domu obavljena pretraga. Policijski su službenici pronašli 2,6 grama marihuane, 67,3 grama amfetamina i digitalnu vagu, što je oduzeto uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 36-godišnjak prodao marihuanu i amfetamin 35-godišnjakinji. Podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku, a osumnjičeni je predan u Zatvor u Zagrebu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.