Na granici kod Batine spriječeno krijumčarenje skoro dva milijuna tableta

Na granici kod Batine spriječeno krijumčarenje skoro dva milijuna tableta

PU OSJEČKO-BARANJSKA
24.7.2024., 17:37
NALAZE SE NA POPISU DROGA

GP Batina: Vozač kamiona “pao” s 1.196.650 tableta

Tablete su, neprijavljene, pronađene u tovarnom dijelu kamiona i oduzeti su

Nešto više od milijun tableta oduzeto je srpskom državljaninu u utorak na graničnom prijelazu u Baranji. Kako doznajemo, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir su u 1.18 na graničnom prijelazu Batina, a u suradnji s djelatnicima Službe za mobilne jedince Osijek Sektora za mobilne jedinice Carinske uprave, obavili graničnu kontrolu kamiona mađarskih registracija koji je vozio 48-godišnji državljanin Srbije.

Graničnom kontrolom utvrđeno je da je priključnom vozilu istekao rok važenja prometne dozvole te je zbog počinjenog prekršaja 48-godišnjaku odmah i naplaćena novčana kazna.

- Daljnjom graničnom kontrolom i detaljnim pregledom teretnog vozila i stvari, policijski su službenici u suradnji s djelatnicima Službe za mobilne jedince Osijek u teretnom prostoru kamiona pronašli skriveno 1.196.650 tableta koje se nalaze na popisu droga i psihotropnih tvari i biljaka, a za koje vozač nije posjedovao medicinsku dokumentaciju. Tablete i kamion s priključnim vozilom oduzeti su uz potvrdu, a protiv 48-godišnjeg državljanina Srbije, koji je predan pritvorskom nadzorniku, podnosimo prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku - kažu iz Policijske uprave osječko-baranjske.

PU OSJEČKO-BARANJSKA

Na istom baranjskom graničnom prijelazu policija i carinici već su plijenili tablete. Tako su 29. travnja ove godine, spriječili pokušaj krijumčarenja 305.500 tableta. Prilikom pregleda kamiona registracijskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao srpski državljanin, carinici su utvrdili da je oštećeno carinsko uže. Detaljnim pregledom kamiona i prikolice između deklarirane robe pronađeno je 305.500 tableta: 4000 tableta Tramadol Alkaloid i 301.500 tableta KSALOL, za koje su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu. Zbog povrede carinskih obilježja i neprijave tableta Tramadol Alkaloid okrivljenom je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 eura, a tablete su oduzete.

Tablete KSALOL u količini od 301.500 komada koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, zajedno s prekršiteljem predane su policajcima na daljnje postupanje.

U utorak je spriječen i prijenos većeg iznosa gotovine preko drugog graničnog prijelaza u Slavoniji. Naime, carinici Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili su pokušaj nezakonitog unosa gotovine na graničnom prijelazu Svilaj kada su pregledavali tegljač i poluprikolicu srpskih registracija. U kabini tegljača pronađena je neprijavljena gotovina, u četiri kuverte ukupno 12.300 eura. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 3900 eura, a kako je na mjestu događaja platio dvije trećine izrečene kazne u iznosu od 2600 eura, smatra se da je kazna plaćena.

Početkom srpnja na graničnom prijelazu Stara Gradiška carinici su spriječili pokušaj nezakonitog unosa puno većeg iznosa gotovine od 333.000 BiH konvertibilnih maraka (170.260,20 eura). Novac nije prijavio srpski državljanin. Njemu je također bio izdan prekršajni nalog, no ovom prekršitelju izrečena je bila novčana kazna u iznosu od 42.000 eura.