Osijek, 09. 08. 2022, krizanje Ul. cara Hadrijana - Huttlerova ulica, hitna pomoc, vozila, ilustracijeSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
23.7.2024., 18:59
PRILIKOM UHIĆENJA PSIHIČKI BOLESNE OSOBE

Ozlijedio troje policajaca pa preminuo

Prilikom privođenja psihički rastrojen muškarac preminuo je na mjestu intervencije. Policijska postaja Garešnica u utorak je u 7.10 zaprimila dojavu građana da je u Velikoj Trnovitici psihički rastrojena muška osoba izišla traktorom na cestu, a nakon što je sišla s traktora, nožem je prijetila dojavitelju i građanima na mjestu događaja. Na mjesto događaja upućeno je šest policijskih službenika koji su muškarca pokušali smiriti. On je, ignorirajući njihove zapovijedi, zaprijetio policajcima nožem i sjekirom. Kako bi svladali muškarca, policajci su primijenili fizičku snagu i sprej s nadražujućom tvari te mu stavili lisice na ruke.

- Prilikom svladavanja otpora koji je muškarac pružao ozlijeđena su dva policijska službenika i jedna policijska službenica. Policijski su službenici na mjesto događaja pozvali hitnu medicinsku pomoć, a neposredno prije njihova dolaska muškarcu je pozlilo. Djelatnici hitne medicinske pomoći muškarca su reanimirali, no preminuo je na mjestu događaja. Slijedi provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja - izvijestili su iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Kako doznajemo, riječ je o muškarcu kojem je dijagnosticirana shizofrenija, i u posljednje dvije godine nekoliko se puta pokušavao ubiti. U nekoliko je navrata bio hospitaliziran u psihijatrijskim ustanovama. Dan prije negoli je preminuo prilikom uhićenja, njegova je majka dobila rješenje od liječnika kojom mu se oduzima poslovna sposobnost i da ga se treba liječiti jer je opasan za sebe i druge ljude.