DaruvAR, 22.07.2024 (NOVOSTI) - 6 mrtvih u Domu umirovljenika u Daruvaru.foto Davor Kovacevicnovosti
Davor Kovačević
23.7.2024., 09:19
PACIJENTI U BOLNICI STABILNO

Masovni ubojica predan pritvorskom nadzorniku, Daruvar srijedu proglasio Danom žalosti

Ne može se procijeniti trajanje liječenja četiriju ranjenih pacijentica

Krešimir Pahoki, masovni ubojica iz Daruvara jutros je ispitan i predan pritvorskom nadzorniku, doznao je portal Index.

Zasad nema informacija je li aktivno iznosio obranu i iznio motiv zbog kojeg je ušao u umirovljenički dom u Daruvaru i tamo ubio majku i još petero osoba. Motiv se u ovom trenutku samo nagađa, pretpostavka je da se radi o svađi oko plaćanja troškova za majčin smještaj u domu.

Dan žalosti u Daruvaru

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem državne i zastave Grada Daruvara na pola koplja na zgradi gradske uprave, na zgradama ustanova na području Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na područjima Grada koje imaju istaknute zastave.

Na Dan žalosti na javnim mjestima u Daruvaru neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti.

“Suosjećamo s obiteljima tragično poginulih osoba te im izražavamo iskrenu sućut”, stoji u priopćenju Grada Daruvara.

Gradonačelnik: ‘Kobna kombinacija tableta i alkohola’

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček je rekao kako je ovo bila jedna neprospavana noć i kako su svi još uvijek u stanju šoka. Za Dom u kojem se dogodila tragedija ima samo dobre riječi.

“U više navrata smo bili u posjetu ovom Domu. Bio je jedan primjer gdje bi u konačnici svatko stavio svoju majku, oca, baku djeda. Potresen sam. Ponudili smo im svu moguću pomoć i logistiku. Ponudili smo i naš gradski Dom za starije i nemoćne, ali privremeno su korisnici smješteni u Veteranski centar”, rekao je Lneniček za N1 i dodao da ubojicu osobno nije poznavao.

“Očito je da je živio u svom izoliranom svijetu. Da je možda na vrijeme potražio pomoć koju je mogao dobiti, ta kombinacija tableta i alkohola je očito uzela danak. Žao mi je, ako je i pitanje financija, Grad pomaže kao i Županija. Nije opcija potezanja oružja”, kaže Lneniček.

Ne može se procijeniti trajanje liječenja četiriju ranjenih pacijentica

Za sada nije moguće procijeniti koliko će trajati liječenje četiriju pacijentica koje su nakon jučerašnjeg napada na Dom za starije Vinaey u Daruvaru, primljene u pakračku Opću bolnicu.
Ravnateljica bolnice Marina Major rekla je kako je medicinski tim u Pakracu u stalnom kontaktu sa KB Dubrava radi daljnjeg liječenja ranjenih pacijentica. Za sada nije moguće procijeniti koliko će trajati njihovo liječenje.
Nakon jučerašnjeg napada na Dom u Daruvaru, u kojem je pet osoba poginulo na licu mjesta, a šesta preminula naknadno, u pakračku je  bolnicu primljeno šest pacijenata.
Nakon pružene liječničke pomoći, dvoje ih je pušteno na kućnu njegu, a na liječenju su ostale četiri pacijentice.
Pacijenti na liječenju zadobili su prostrijelne rane, a troje je bilo životno ugroženo.

Pacijenti u bolnici – stabilno

Ravnateljica bolnice u Pakracu Marina Major je rekla da je u bolnici zadržano još četiri pacijenta s teškim tjelesnim ozljedama, ali da je njihovo stanje stabilno.

“Pacijenti koji su ostali su pacijenti s prostrijelnim ranama. Dva pacijenta s lakšim ozljedama su otpušteni”, rekla je Major i otkrila da među zadržanima ima i djelatnika Doma.