Zagreb, 16.7.2013.- U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros na Črnomercu poginuo je motociklist, doznaje se iz zagrebačke policije. U nesreći koja se dogodila u 8,47 sati na križanju Ilice i Ulice Gjure Szabe sudarili su se autobus i motocikl. Nakon dolaska Hitne medicinske pomoći na mjesto nesreće liječnik je konstatirao smrt motociklista. Policija obavlja očevid, a promet na tom mjestu odvija se jednim prometnim trakom.foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ua
Hina
22.7.2024., 17:44
U TRI PROMETNE NESREĆE DILJEM HRVATSKE

Krvava nedjelja: Poginula su dva motociklista, treći teže ozlijeđen

Dva motociklista smrtno su stradala, a jedan je teško ozlijeđen u prometnim nesrećama koje su se dogodile u nedjelju navečer, u Varaždinskoj, Zadarskoj i Brodsko-posavskoj županiji. U Ulici hrvatskih pavlina u Lepoglavi, oko 23.30, u prometnoj je nesreći smrtno stradao 31-godišnjak.

- On je upravljao motociklom te je pri izlasku iz oštrog desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio nadzor nad upravljačem. Zbog toga je prešao na suprotni kolnički trak, gdje je prednjim kotačem motocikla naletio na uzdignuti betonski rubnik nogostupa. Zbog udara je pao na nogostup i udario tijelom u metalni stup prometnog ogledala, pri čemu je smrtno stradao. Motocikl se nastavio kretati dalje te prednjim kotačem udario u betonski rubnik prilaza na parkiralište, nakon čega je od siline udara odbačen i u klizanju nastavio kretanje do sjevernog ruba kolnika ulice. Tijelo poginulog muškarca prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se provesti obdukcija - doznajemo iz policije.

Zadarska policija objavila je detalje nesreće koja se dogodila oko 20.25 državnoj cesti DC-424 kod Zemunika Donjeg, u kojoj je poginuo 49-godišnji motociklist. Prema rezultatima očevida, nesreća se dogodila dok je 49-godišnjak, bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom u smjeru Zadra, a brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste. Zbog navedenog izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio izvan kolnika i udario u zaštitnu metalnu ogradu između dva kolnička traka. Motocikl s vozačem nastavio se nekontrolirano kretati uz ogradu, pri čemu se vozač odvojio od motocikla i pao na kolnik dok se motocikl dalje nastavio nekontrolirano kretati te se zapalio. Od zadobivenih ozljeda 49-godišnji hrvatski državljanin je preminuo na mjestu događaja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 18.50, na raskrižju Aleje Miroslava Krleže i Ulice Josipa Bašića u Slavonskom Brodu, teško je ozlijeđen 59-godišnjak. Ova se nesreća dogodila jer je 38-godišnja vozačica automobila, uključujući se u Aleju Miroslava Krleže, oduzela prednost prolaska i udarila automobilom u motocikl koji je s motociklom pao na tlo. Motociklist je zadržan na liječenju u bolnici.