Zagreb, 30.9.2023 - Dan policije 2023. na ŠRC Jarun. Ilustracija policija.Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag
HINA
21.7.2024., 19:52
U TRNJANIMA

Mladi policajac uhićen, pijan je skrivio nesreću

U vrijeme nesreće mladi policajac (25) bio je izvan službe. Pokrenut je disciplinski postupak

Pijani vozači skrivili su nekoliko prometnih nesreća, u jednoj je jedna osoba (biciklist) teško ozlijeđena. Nesreću s ozlijeđenom osobom skrivio je mladi policajac koji je bio izvan službe, a teško je ozlijeđen 33-godišnji biciklist. Do nesreće je došlo u Trnjanima, selu kod Slavonskog Broda.

Kako je izvijestila PU brodsko-posavska, 25-godišnji djelatnik policije koji je bio izvan službe u petak oko 18.40 vozio je automobil s 1,73 promila alkohola u krvi. Zbog neprilagođene brzine i pijanstva prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio bicikla koji je ispred njega vozio 33-godišnjak. U nesreći je teško ozlijeđen biciklist, kojemu je pružena liječnička pomoć, nakon čega je prevezen i zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Nadalje je utvrđeno da 25-godišnjak uz sebe nije imao vozačku dozvolu. Policijski službenici su 25-godišnjaka uhitili, te su ga uz kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Bit će i disciplinski sankcioniran.

VOZI PIJAN BEZ KACIGE NA GLAVI

U petak u 23.50 policajci su u Novoj Gradiški zaustavili moped kojim je, bez kacige na glavi, upravljao 49-godišnjak. Alkotestiran je, te se pokazalo da u krvi ima dva promila alkohola. Do subote ujutro bio je na triježnjenju. U subotu oko 17.40 u mjestu Vidovci, u Ulici Stjepana Radića, 31-godišnja vozačica automobila nije držala potreban razmak, zbog čega je prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio auta 64-godišnjaka koji je zaustavljao svoje vozilo zbog propuštanja kolone vozila. U nesreći je lakše ozlijeđen 19-godišnji putnik u vozilu 64-godišnjaka, a protiv 31-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 21. srpnja 2024., oko 1.55 u Ulici Stjepana Radića u Dervišagi, kod Požege, 23-godišnjak je automobilom prešao na suprotni prometni trak, te udario lijevim bočnim zrcalom u lijevo bočno zrcalo automobila kojim je upravljala 28-godišnjakinja. Nakon nesreće 23-godišnji je vozač napustio mjesto događaja a da nije ostavio svoje podatke ni podatke o vozilu kojim je upravljao, no policajci su ga ubrzo pronašli. Ispitivanjem alkoholiziranosti u organizmu mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,29 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

U petak oko 15.30 u Sokolovoj ulici u Požegi 49-godišnji se vozač, upravljajući automobilom, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, te je prednjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak. Nakon nesreće 49-godišnjak je napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen. U krvi je imao 1,75 promila alkohola. I on je morao na triježnjenje.