18.07.2024., Velika - ​U mjestu Velika na bazenima doslo je do utapljanja djeteta. Ocevid je u tijeku. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
PIXSELL
18.7.2024., 15:28
TRAGEDIJA NA VELIČKIM BAZENIMA

Utopio se 13-godišnji dječak, reanimirali ga sat vremena

Velika tragedija dogodila se u četvrtak na bazenima u Velikoj kod Požege. Kupajući se u olimpijskom bazenu, utopio se 13-godišnji dječak. Tragediju je potvrdila i Policijska uprava požeško-slavonska, čiji su djelatnici obavili očevid na mjestu događaja, nakon što je sat vremena bez uspjeha pokušavana reanimacija dječaka.

- U četvrtak u 12.33 Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave požeško-slavonske zaprimio je dojavu da je u mjestu Velika na bazenima došlo do utapanja djeteta. Na mjestu događaja ekipa Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije reanimirala je dijete, ali je nakon pokušaja reanimacije, nažalos,t konstatirana smrt. Nakon utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja bit će podneseno posebno izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu - priopćila je u četvrtak poslijepodne PU požeško-slavonska.

18.07.2024., Velika - ​U mjestu Velika na bazenima doslo je do utapljanja djeteta. Ocevid je u tijeku. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galovic/PIXSELL

Kako prenosi lokalni portal Pozeski.hr, utopio se dječak 2011. godišta. Na bazene u Veliku došao je na ekskurziji iz druge županije, oko podneva, a do utapanja je došlo pola sata poslije. Kako doznajemo, spasioci su dječaka pokašavali, nakon što su ga izvukli iz bazena, oživiti dajući mu umjetno disanje i masirajući mu srce. Isto je pokušao i tim hitne pomoći, no liječnik je sat vremena poslije samo mogao konstatirati smrt dječaka. Nakon toga je počeo policijski očevid.

LEŠ KOD NEPTUNA

Još se jedno utapanje dogodilo se u Slavoniji. Od utorka su članovi HGSS-a - stanice Osijek bili u potražnoj akciji na području Belišća tragajući za muškarcem za kojeg se sumnjalo da se utopio u Dravi. Pristupilo se pretrazi riječnog korita, nakupina srušenih grana i stabala vrbe, prudova i specifičnih lokacija na Dravi. Teren su pretraživali i policijski ronioci Jedinice specijalne i interventne policije Osijek od belišćanskog mosta preko Drave pa nizvodno prema Osijeku. U četvrtak nešto nakon podneva policija je dobila dojavu kako je tijelo nepoznatog muškarca pronađeno uz obalu Drave kod Neptuna u Osijeku. Istraga je u tijeku.

Tijekom poslijepodneva priopćenjem se oglasila tvrtka Vinota d.o.o., u čijem je vlasništvu bazenski kompleks u Velikoj.

- Povodom tragičnog događaja koji se dogodio 18. srpnja u našem bazenskom kompleksu u mjestu Velika kod Požege, duboko žalimo zbog gubitka života dvanaestogodišnjeg dječaka. Izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog, njegovim prijateljima i svima pogođenima ovom nesrećom. Svjesni smo da je ovaj tragični događaj uznemirio javnost i želimo potvrditi našu punu spremnost na suradnju s nadležnim tijelima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Osiguranje sigurnosti svih naših posjetitelja uvijek nam je na prvom mjestu i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posjetitelja. Unatoč našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dječakov život. Ponovno izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima preminulog dječaka. Ova tragedija duboko nas pogađa i svi u društvu Vinota d.o.o. dijelimo bol i tugu s obitelji stradalog - stoji u priopćenju tvrtke.