Zaplijena droge

Zaplijena droge

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA
18.7.2024., 19:17
KOD VELIKE KOPANICE I NA SVILAJU

Askin oštar njuh otkrio je marihuanu kod više osoba, prijavljene su

Aska je svoj posao vrhunski obavila. Zahvaljujući nepogrešivom njuhu policijskog psa za detekciju droga, djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske su na području Velike Kopanice te graničnim prijelazima Svilaj pronašli manju količinu marihuane. Policajci su protiv četiri osobe u dobi od 24, 23, 25 i 23 godine (svi njemački državljani) izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Kako stoji u policijskom priopćenju, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac u srijedu, u poslijepodnevnim i noćnim satima, obavljajući zadaće suzbijanja zlouporabe droge, u pet odvojenih slučajeva na području općine Velika Kopanica i graničnom prijelazu Svilaj, otkrili su i zaplijenili 74,86 grama marihuane. Na području općine Velika Kopanica policijski službenik, vodič službenog psa Aske, kontrolirao je kombi-vozilo, vozača i prtljagu 28-godišnjaka, pri čemu je ispod sjedala pronađeno 6,85 grama marihuane. Protiv 28-godišnjaka policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, policijski su službenici uz pomoć službenog psa u četiri odvojena slučaja, na graničnom prijelazu Svilaj, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u tovarnom prostoru kombi-vozila njemačkih nacionalnih oznaka pronašli i oduzeli 68,01 gram marihuane. Policijski su službenici protiv četiri osobe u dobi od 24, 23, 25, 23 (svi njemački državljani) izdali prekršajne naloge na iznose od 663,62 eura zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, te su isti platili kazne.

Zapljene droge bilo je i na području Lipika, u Požeško-slavonskoj županiji. Kako je priopćila tamošnja policijska uprava, u srijedu su policajci na temelju naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj prebiva 44-godišnjak. Pritom su policajci pronašli manju količinu amfetamina, sjemenke marihuane, oko 18 grama konoplje, oko kilogram suhog zdrobljenog lišća konoplje, pet suhih grana s lišćem konoplje, 39 stabljika konoplje i opremu za uzgoj biljaka. Protiv 44-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.