U utorak 15. ožujka oko 18.25 sati, 41-godišnjakinja je upravljala s osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka kroz Garešnički Brestovac u smjeru Zdenčaca. Dolaskom do raskrižja Brestovačke ulice i Staklene ulice, započela je radnju skretanja vozilom ulijevo, a pri tome nije propustila motocikl bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak, a koji se kretao iz suprotnog smjera zadržavajući svoj smjer kretanja. Uslijed oduzimanja prednosti prolaska, došlo je do udara prednjeg dijela motocikla u zadnji desni bočni dio osobnog automobila.42-godišnji vozač motocikla je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano da je zadobio teške tjelesne ozljede, a koje nisu opasne po život. Na vozilima je nastala materijalna šteta. Oboje vozača su alkotestirana, kod 41-godišnjakinje reakcija na alkohol je izostala, dok je 42-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola od 0.04 g./kg. Zbog počinjenog kaznenog djela "Izazivanje prometne nesreće" iz članka 227. Kaznenog zakona, protiv 41-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
Ustupljena fotografija
17.7.2024., 20:11
JEDNOM KAZNA OD 10.090 EURA

Dva motociklista i “samo” 38 prekršaja

Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske su nakon kriminalističke obrade, u kojoj su korišteni i videozapisi s kamera koje nadiru brzinu, prekršajno prijavili dva motociklista, i to zbog ukupno 38 prometnih prekršaja. U prvom slučaju prekršajna prijava podnesena je protiv 37-godišnjaka, a popis njegovih prekršaja je podulji, a ukupno će ga koštati više od 10.000 eura!

Tridesetsedmogodišnjaka se sumnjiči da je počinio 27 prometnih prekršaja na području grada Slavonskog Broda. Na teret mu se stavlja da je od početka lipnja do sredine srpnja počinio 15 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja upravljanja motornim vozilom koje nije registrirano i šest prekršaja nesklapanja ugovora o obveznom osiguranju. Protiv počinitelja prekršaja podnijet će se odgovarajuće prijave, a za navedene prekršaje zakonskim je propisima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 10.090 eura. To nije sve, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "A" kategorije u trajanju od osam mjeseci, te će mu po pravomoćnosti sudskih presuda biti upisano 18 negativnih bodova (što znači da mu se oduzima vozačka dozvola).

- Naglašavamo da policijski službenici kontinuirano provode nadzor prometa, te kriminalističkim istraživanjem dolaze do počinitelja prekršaja koji na grub način krše prometne propise (skrivajući ili skidajući registracijske pločice s motocikala prilikom prolaska pokraj nadzornih kamera) - poručili su iz policije.

Prometni policajci iz Slavonskog Broda početkom srpnja u Slavonskome Brodu postupali su i prema 21-godišnjem motociklistu koji se nije odmah zaustavio i postupio prema znaku policajca. Nakon što je zaustavljen, utvrđeno je da je počinio 11 prometnih prekršaja. U vezi s navedenim policijski službenici podnose odgovarajuće prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštovanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u njima.